Träning.

5 minuter lätt uppvärmning

Ben
3 set benpress
3 set framsida lår
3 set baksida lår
3 set sumosquats
3 set svanen
3 set lätta knäböj

Mage
2 set vridningar med KB
3 set stående i kabel

Träning v. 4

Måndag: Promenad
Tisdag: Promenad
Onsdag: Promenad (1,2 mil! :D)
Torsdag: Gym (ben och mage)
Fredag: Gym x2 (rygg+ triceps, bröst och biceps)
Lördag: Vila
Söndag: Vila

30 januari



Äter frukost och ska snart sippa kaffe. 11 timmars jobb idag!

.

Värt att läsa.

Morgonstund har guld i mund.


Kvällspass på gymmet.

Bröst
3 set hantelpress
3 set flyes
3 set björnkramar

Biceps
3 set sittande med hantlar
4 set med stång i kabel
3 set med handtag (bakom huvudet)

Avslutade med liiiite kondition. Skönt trött nu?

28 januari

Plockade som sagt upp favoritAxel för en sväng utanför stan. Här snackar vi lycka. Åka traktor och pickup, han fick till och med hjälpa till att styra. WOW!



Lunch på stan med några av mina fina tjejer.



Körde utanför stan och hamnade hos dessa;




Skulle egentligen direkt hem efter att jag agerat chaufför åt sambon, men hade lite energi att göra av med. En sväng på gymmet och dagens andra pass. Vilken jäkla bra fredag!!

Nu sitter jag i min ensamhet och äter hämtmat. Har ingenting att klaga på!

Vattnet är igång igen...



...och nu sticker jag iväg på äventyr med skitungen ovan.
Sen ska jag luncha med mina tjejer och därefter ta bilen utanför stan för att gratta två födelsedagsbarn i efterskott!

Rygg och triceps.

Rygg
3 set latsdrag
3 set lats i kabel, raka armar
3 set hantelrodd
3 set drag mot bröst

Triceps

3 set med en vikt bakom huvudet
3 set med en vikt liggandes
3 set med stång i kabel

Fortsätter med många reps och lättare vikter. Jobbigare än man tror!

TGIF!

Eller, egentligen spelar det ingen större roll. Jobbar hela helgen. Men det är något speciellt med fredag. Gick upp ganska tidigt och stack ner till gymmet. Blev rygg och triceps och det känns främst i armarna att det var ett bra tag sen de fick göra någon nytta. Har för övrigt galen träningsvärk i ben och rumpa idag!

Något som är mindre roligt är att vattnet hos oss är avstängt. Vi har inte blivit informerade om något men det verkar vara en stor läcka utanför huset. Extremt olägligt då jag skulle behöva duscha och diska...

Ass & abs.











Härligt trött i benen och magen!
Kändes att jag inte varit nere på länge. Testade att köra många reps och lite lättare på vikterna. JOBBIGT!!
Blev ganska många övningar;

Ben
3 set benpress
3 set framsida lår
3 set baksida lår
3 set sumosquats
2 set knäböj med KB
1 set utfall i smithmaskinen (envisas med att köra utfall, trots att jag avskyr dom. Haha)
3 set "svanen"

Mage
3 set situps på lutande bänk + vikt
3 set stående i kabel
3 set vridningar med KB
3 set sida mage i kabel
2 set situps på boll

Längtar tills imorgon, då ska överkroppen få sitt! :D

27 januari

Solen skiner, kaffet är snart i magen och ska tillsammans med frukosten smälta en aning. Sen ska jag snylta skjuts av sambon, till......GYMMET!!!!
Har inte tränat på hela två veckor nu och myrorna i brallan är in få. Många promenader har avklarats, men jag saknar känslan man får efter ett riktigt bra, tungt styrketräningspass!!

Dag 27 – Det här saknar jag

En människa som lalltid kommer vara saknad. Alldeles för lång borta, men ändå här.

Felle.

Dag 26 – En favoritplats

Stallet.
Dofterna, ljudet, atmosfären. Allt är bara perfekt.

25 januari

Nu kliar det rejält i kroppen.
Vill lyfta vikter på gymmet!!!

Dag 25 – Mina rädslor

Höjder, småkryp, vatten.

Och att en dag bli ensam.

Vi ses igen om 2,5 år!



Underbara systerson. Nästa gång jag träffar dig kommer du väga betydligt mer, babbla som tusan och vara minst lika söt! Ta hand om mamma, pappa och alla kängurur så ses vi "snart" igen!

Besök hos farmor.


24 januari


Den finaste hyllan i vår lägenhet.

Efter IKEAbesöket igår och när jag sovit bort det värsta av migränen fick jag världens "fixa-iordning-grejer-i-lägenheten-kick". Sagt och gjort. Sambon hade redan hunnit med en massa när jag låg under täcket och tyckte synd om mig själv, men jag ordnade finliret. Vi har nu ett överkast på sängen, vilket jag varit påväg att fixa såå många gånger tidigare. Sängen står nu mot fönstret som också är vårt gemensamma sängbord. Lägligt nog flyttade pappa i helgen så jag snodde en byrå som vi verkligen behövde.

Fler tallrikar, bestick och glas har fått flytta in i köksskåpen så nu slipper jag låna av mamma om vi får gäster. IKEA är bra skit.

Nu ska jag dona lite till, sen ta en promenad till pappa med syster, låna bilen och åka till strängnäs!

Långdragen förkylning.

Blev ju som bekant sjuk förra lördagen och än är jag inte helt fri från förkylningen. Efter lite tips från "coachen" så har jag bestämt mig att vänta ut detta och bli 100% frisk innan jag sticker ner på gymmet och lyfter vikter igen. Det kliar i hela kroppen och jag vill vill vill styrketräna, men det klokaste är nog att vänta. Orkar inte leka med elden och kanske sinka immunförsvaret ännu en gång och bli ordentligt sjuk igen.

Den som väntar på något gott...

23 januari

Efter en promenad tillsammans med soluppgången drog jag upp darling ur sängen och bjöd på frukost. Sen styrde vi bilen mot IKEA och kom därifrån med några korvar i magen, dryga tusenlappen fattigare, en hel del bra grejer... och migrän för min del. Två anfall på en vecka och det är dags för akupunktur eller laser. Såhär kan det inte fortsätta.

Dag 23 – Det här får mig att gråta

Ibland händer det att jag verkligen vill gråta, hur konstigt det än låter. Då sätter jag mig ensam någonstans, lyssnar på låtar som direkt får mig att tänka på världens bästa Felicia. Kollar på bilder av oss tillsammans. Minnena bubblar upp inuti mig och tårarna går omöjligt att stoppa.

Det här är mitt sätt att sörja, bara mitt.

Träning v. 3

Måndag: Sjuk
Tisdag: Sjuk
Onsdag: Promenad
Torsdag: Promenad
Fredag: Promenad
Lördag: Ridning
Söndag: Promenad

En tyvärr väldigt lugn vecka, på grund av förkylningen som envist hängt sig kvar. Inte ett enda gympass. Men promenader är bättre än någonting och ridning är ju ingen vila direkt (fråga bara träningsvärken i mina ben och min rygg).

Bra lördag!


Kvällsmys med Edvin.

Det kändes verkligen inte som att det var 1,5 år sen jag red, när jag väl satt i sadeln. Snarare som att det bara var några dagar sen. Okej, lite svag i "ridmusklerna" men annars kändes det superduper! Timmen på ryggen var verkligen underbar!

Tog en dusch och körde hem till Sara och umgicks lite med henne, Tessa, Jonas och lilla Edvin. Eller, lilla och lilla. Han har växt och börjar bli riktigt tung! Vi träffas alldeles för sällan..

22 januari



Om 6 timmar hoppar jag upp på hästryggen. Det var 1,5 år sen sist. Jag är nervös, förväntansfull och livrädd. Men mest glad, jag har saknat.

Dag 22 – Det här får mig att må bättre

Att äta en god middag med min familj,
att sitta i flera timmar på något café tillsammans med massa vänner,
att galoppera på mjuka stigar i skogen,
att lyfta vikter på gymmet.

Och att bli älskad. Och att få älska andra.

Inte för att detta är någon modeblogg..

..men jag har köpt jeans. Japp. Jag, Amelie Karin Maria, har köpt jeans. Inga tajta och obekväma, utan såna där baggy. De är så sköna att jag skulle kunna ha dem på mig HELA TIDEN. Förstår inte hur jag förut kunde gå runt i åtsittande, jobbiga byxor. Men låg midja. Usch.


Att dom endast kostade en hundralapp var ju bara en bonus!

21 januari

En ledig fredag!

Funderar på hur tiden ska fördrivas fram tills sambon slutar, för då ska vi till IKEA :). Kaffa ska iallafall drickas och jag ska kolla klart på andra SATC-filmen. Har varit tre gånger nu, som jag plöjt igenom seriens alla säsonger och även filmerna. Är inte Sex and the city den bästa serien som någonsin har gjorts?!
Lägenheten är inte ens stökig, så jag behöver inte städa. Och det har kommit snö. Suck. Jag som trodde att jag skulle slippa ställa mina jympaskor på hyllan.. Gymmet ska jag inte ner till förrän tidigast måndag. Allt för att inte locka fram ytterligare en förkylning.

Kaffe var det ja. Låt sju timmar gå fort!


En annan kille jag gillar. Och saknar..

 


 

Det måste vara ödet. Sara kommer hit snart. WOHO!
Och ikväll ska vi förmodligen på födelsedagskalas också, full rulle!

Dag 21 – Det här upprör mig

Orättvisor, falskhet, mord, otrohet och så mycket mer, vilket jag tror rör de allra flesta människor.

Sen blir jag personligen upprörd om någon (läs=oftast min kära sambo) drar ett skämt som faktiskt är roligt när jag är hungrig eller trött. Då blir jag arg som ett bi. Lyckligtvis har han lärt känna mig och vet om detta, men det slår verkligen aldrig fel!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!

Min fina vän Anneli blir 24 år idag


Dag 20 – Ett annat ögonblick

Den 10 juli år 2006, klockan var runt lunch minns jag. Jag hade precis startat mobilen då den ringde. Jag kunde omöjligt ta in orden som kom från Jelicas mun. Jag kunde inte tro på vad hon sa. Vår bästa vän. Inte i livet? Det där ögonblicket kommet jag alltid minnas. Hade jag fått bestämma hade det aldrig någonsin hänt.

Jag saknar dig.

20 januari

Om någon skulle himla med ögonen om jag nämner migrän så får den en smäll. Migrän är INTE vanlig huvudvärk. Inte på långa vägar.

Imorse vaknade jag och mådde illa. Öppnade ögonen och kände mig någonstans mellan full och bakis till tusen. Kunde inte fokusera blicken på något, då allt var svajigt. Sen kom domningarna och jag insåg direkt att någon tripp till Strängnäs inte skulle bli av. Vänsterhanden, halva ansiktet (och då snackar vi halva tungan, vänster öga osv) och tillslut kunde jag inte känna min vänstra sida av kroppen.

Jag tackar gudarna för att jag slapp huvudvärken idag, som normalt är "steg 3" i migränfaserna. Men den huvudvärken som jag har känt av otaliga gånger, den är inte som spänningshuvudvärk eller liknande. Den är en mardröm. Tänk dig att du inte kan göra någonting. Det spelar ingen roll hur du lägger huvudet på kudden, om du blundar. Det gör ont av att du bara andas. Du spyr för att det gör så ont. Har du tur lyckas du somna.

Nu har skiten släppt och jag tänker gå ut en sväng. Frisk luft och lite solsken behövs!


19 januari

Blev lagom snurrig i kolan efter 8 timmars intro idag, dubbelt upp dessutom. Kommer inte ihåg så myket just nu. Haha.
Tog en fika med Krokofant efteråt, som åker tillbaka till staterna om drygt en vecka. Känns inte allt för tråkigt när det är mindre än 3 månader kvar tills vi åker och hälsar på!!! Lär bli en sån jäkla upplevelse!

Har provat brudklänningen jag ska ha för andra gången idag. Den satt ännu bättre och såg nog, om möjligt, ännu finare ut den här gången. Jag vet att jag kommer känna mig som en riktig prinsessa! På lördag om två veckor står jag brud, nästan..

Dag 19 – Den här månaden

Startade denna månad (och detta år) med att vara sjuk. Förkyld och ont i halsen. Blev frisk den 5/1.
Hann komma igång med träningen igen, jobba två pass, vara barnvakt åt fina brorsbarn, ha systeryster och lilla Vinton på nattligt besök, träffa mina tjejer några gånger och börja kören igen. Innan jag blev sjuk igen.

Idag är jag nästan helt kry och ska jobba igen.
Resten av månaden har jag lite mer jobb inplanerat, en tripp till Strängnäs, 1,5årsdag med sambon med mera! :)

Important.


Så sant, tack för att du är du Agnes.

Har haft över en fin vän på fika. Nu ses vi inte förräns i maj igen. Men det gör ingenting. Det spelar ingen roll hur lång tid det går, det känns bra ändå.

Jag är förövrigt fortfarande lite snuvig, men jag mår så mycket bättre nu än vad jag gjorde i förrigår! Vitlök i magen och i strumporna om natten, hostmedicin, c-vitamin i massor och SATCmaraton i soffan gjorde susen. Imorgon ska jag gå intro på jobbet. Jag ska JOBBA, woho!

18 januari


Fäboknäcke, philadelphiaost och kokt, skivat ägg - det är grejer det!

Kan det kanske vara så att jag mår lite bättre idag? Hoppas inte kroppen spelar mig ett spratt!
Vaknade för en stund sedan. Näsan är fortfarande täppt och tar jag ett för djupt andetag hostar jag. Nu håller jag tummarna för att jag kan jobba imorgon!!

Dag 18 – Detta ångrar jag

Att jag på nyårsafton år 2006 gav ett löfte till mig själv. Jag skulle bli mer hälsosam, inte äta massa skit och röra på mig.
De allra flesta nyårslöften rinner ut i sanden som bekant och även detta trodde jag skulle ha samma utgång. Men jag hade fel. Jag gjorde som jag hade lovat. Uteslöt allt vad godis, kakor, glass heter. Därefter pasta, ris, potatis, gräddiga såser. Och på den vägen fortsatte det.

När min omgivning insåg att jag hade en ätstörning vägrade jag lyssna. Efter att min lärare kallat mig mager började även jag förstå. Med hjälp av min svägerska Pethra (utan dig vore jag kanske inte vara där jag är idag!) sökte jag hjälp. Det behövdes många samtal, ett träningsförbud och mycket mer innan jag började se på mig själv med andra ögon.

Än idag är jag inte frisk. Jag tror inte att man någonsin blir helt fri från en ätstörning, men det är bara min åsikt. Men jag mår så mycket bättre än jag gjorde då och det har jag min familj och vänner att tacka för!

Nedrans förkylning.

Det är snålt med pussar här hemma. Hela jag stinker tydligen vitlök. Min prins var iväg och köpte hostmedicin till mig tidigare och snart ska vi äta mat från favoritpizzerian. Jag måste haft det hemskt när jag varit sjuk tidigare. Alla borde bo tillsammans med en underbar kille!

Imorgon ska han iväg till jobbet, så jag njuter av ikväll!

17 januari

Vet inte om jag kan påstå att jag mår bättre idag.
Sov, precis som väntat, inge bra. Tror jag var uppe minst fem gånger för att snyta mig, gå på toa, hosta osv. När jag väl vaknade så stoppade jag i mig ännu en vitlök och åt frukost med fina sambon (som jag har smittat, igen...). Nu hinkar jag i mig te och håller tummarna.

Nu ska jag försöka sova lite!

Dag 17 – Min favoritfödelsedag

12 december 2008 måste jag nog säga. Min 18årsdag.
Trots att den mestadels bestod av stress samt att jag var sjuk så var den perfekt.

Skoldag, tatuering på lunchrasten, sminkning och håruppsättning innan jag kom hem och åt middag med släkten. Höjdpunkten var min förfest. Bara tjejer, min syster och svägerska var där, ananasdrinkar, polsk vodka, jättefina presenter och dans som att det inte verkade finnas någon morgondag. Tyvärr, ja jag måste säga tyvärr, tog vi taxi ner på stan. När man fyller 18 måste man ju gå ut på krogen. Ångrade mig så fort jag klivit in. Fick champagne i hela håret av någon okänd människa. Lyckades fixa skjuts hem och somnade full som jag vet inte vad. Men med ett leende på läpparna!

Att jag hade min värsta baksmälla dagen efter är inget viktigt...

16 januari

Har tillbringat denna söndag i sängen, i soffan, sängen och i soffan igen. Två toapappersrullar är slut och jag har sovit många timmar. Har nu tryckt i mig en vitlök och en ipren och håller tummarna att natten inte blir allt för jobbig. Är inte det det värsta när man är förkyld? Nätterna. Jag sover alltid som en kratta, snyter mig i det oändliga, svettas, fryser osv.

Jag har tyckt synd om mig själv hela dagen. Sambon har fixat tvätten och jag har bara kört med honom. Det dåliga samvetet gnager. Jag har också insett vad man ofta glömmer bort när det handlar om förkylningar och "lättare sjukdomar". INSTÄLLNINGEN. När jag gick hem från jobbet i fredags tänkte jag "nu känns det konstigt i halsen", "jag kommer säkert bli sjuk". Och sepåfan, det blev jag.

Imorgon ska jag försöka tänka mig frisk. Och INTE tjata på min fina sambo.

Dag 16 – Mitt favoritminne

Alla resor jag har gjort. Åland, Norge, Grekland, Thailand, Australien osv. Att resa är underbart!


Träning v. 2

Måndag: Promenad, gym (ben och mage)
Tisdag: Promenad, gym (rygg, bröst och biceps)
Onsdag: Gym (triceps, axlar och mage)
Torsdag: Gym (ben)
Fredag: Promenad
Lördag: Promenad
Söndag: Sjuk

Största delen av veckan var bra, men igår blev jag sjuk. Irriterande, men sant. Så nu håller jag tummarna att inte allt för många dagar nästa vecka kommer bestå av vila..

15 januari

Hade en liten plan att inte äta sött fram tills imorgon. Men eftersom jag fått ont i halsen igen...så kommer jag tycka synd om mig själv med en skål naturgodis ikväll.
Jag hatar för övrigt att må så här. Jag menar, varför? Snälla, gör mig kry på måndag. Planerar ett nytt upplägg på styrketräningen, har jobb inplanerat och tycker det här överlag är orättvist. Jag har inte gjort något fel. Har ätit ordentligt, klätt mig varmt och tränat för att jag har känt för det.

Vem har smittat mig?!

Godmorgon lördag.


Dag 15 – Min första kyss

Valborgsmässoafton år 2004, i Sundbyholm. På en gräsmatta med en lång och mycket äldre kille än mig. Han luktade inte så gott och jag var inte så nykter. Min fina blåa jacka fick gräsfläckar och dagen efter var jag fnittrig. Det var ju så häftigt...


HEALTH, FRIENDSHIP



Jag tittar på mitt högra ringfinger och ler. Så fina. Tills den dagen då jag, förhoppningsvis, har två ringar på andra andra handen räcker dessa gott och väl. Så fina.

Säg att det inte är sant.

På vägen hem från jobbet började jag känna av halsont. Det kändes PRECIS som på annandagen, då jag dagen efteråt vaknade upp med rakblad i halsen. Snälla. Inte bli sjuk igen..


En banansmoothie i ett av mina finaste glas borde väl kunna få det onda i min hals att dra åt skogen?

Dag 14 – Mina drömmar

Jag drömmer om mycket. Jag tror på "if you can dream it, you can be it" och ser mig själv resandes, på mitt eget bröllop, med mitt barn i famnen. Ser mig själv färdigutbildad och med ett jobb jag trivs med. Ser mig själv skratta, ser mig själv gråta. Ser mig själv en dag då jag äntligen satt min fot i varje världsdel.

Hur mitt liv tillslut blir får vi se längre fram. Tills dess drömmer jag vidare. Och så länge jag älskas och älskar så är jag nöjd!

Sånt där som var vardag förut.

Jag kastades tillbaka i tiden nyligen. Inte långt bak. Men tillräckligt långt för att må dåligt. För att känna den där obehagliga känslan som jag lyckats hålla mig borta från flera veckor nu. Jag hade nästan glömt hur det kändes, men så var jag där återigen. Tårarna bränner bakom ögonlocken, precis som förut.

Ensam, rastlös och nervös. Jag har fortfarande svårt att hantera sådant, det får maten göra istället. Jag hatar fortfarande mat. Älskar den också.

Nu går jag och lägger mig i sängen, bredvid han som lugnar mig med sina pussar på min panna. För det är en stor skillnad idag. Idag vet jag att ångesten inte är värd ett enda dugg. För om hundra år gör den här kvällen ingen skillnad alls.

13 januari

Efter det sköna benpasset blev det lunch med mina tjejer igen. Åt en riktigt god "hälsotallrik". Den lät som något bra och smakade faktiskt ännu bättre! Hann shoppa lite på stan innan sambon plockade upp mig och vi åkte hem. Han sover redan, men jag kommer nog göra honom sällskap om inte allt för många timmar. För imorgon ska jag JOBBA!!!!! Var det evigheter sen, eller var det evigheter sen?

Dessa godingar, SATC och en filt är perfekta ingredienser för en mysig kväll, ensam i soffan!


Legs.

4 set sumosquats
3 set benpress
4 set framsida lår
4 set baksida lår
3 set utfall med KB
3 set vadpress
3 set svanen

Som avslutning blev det 10 minuter trappmaskin. Har jag inte träningsvärk i benen imorgon får jag nog fundera på vad som gått snett!

Dag 13 – Den här veckan

Hittills den här veckan har jag spenderat ett underbart dygn med systeryster och Vinton, träffat vänner varit nere på gymmet 3 gånger (hejja mig!) och börjat kören igen efter juluppehållet.
Idag och de andra tre dagarna som är kvar av veckan blir det nog lite träning till och kanske ringer jobbet? Oavsett vad som blir helgen lugn!

Kvälls.

Efter ett bra pass på gymmet och en dusch mötte jag upp några av mina tjejer. Vi åt sushi, fikade, snackade massa skit och skrattade! Efter lite för mycket kaffe stack jag hem och slängde i mig mat.
Kom hem från "kören" från ett tag sen. Vi sjöng ingenting, men kollade film från konserten vi hade i höstas och fikade. En riktig mjukstart helt enkelt!

Nu ska jag mysa med min sambo!

Gym!

Triceps
4 set med vikt bakom huvudet
3 set med stång, liggandes
3 set med stång i kabel, liggandes
3 set med stång i kabel, ståendes

Axlar
4 set i smithmaskin
3 set åt sidorna
3 set framåt
3 set snea drag i kabel, en arm

Mage
3 set "vaggan"
3 set stående situpsi kabel
3 set "krum" på bänk

12 januari

Sov ut lite idag. Har precis ätit frukost och ska fixa iordning den obligatoriska "morgonkaffekoppen" nu. Även idag ska slipper jag träna ensam. Tror vi får fokusera på axlar och triceps, då resten av kroppen skriker träningsvärk. Men det är bra, då vet man att träningen har gjort någon skillnad!

Sen blir det lunch med mina tjejer och ikväll börjar kören igen :)

Dag 12 – I min handväska

Handväska? Jag?! Näe.

Men i min RYGGSÄCK (:D) ligger det alltid träningskläder, gympaskor, kalender, plånbok och parfym! Resten av mina grejer finns i jackfickor!

Har hängt med dessa hela dagen!

Varken jag eller syster var sugna på sushi, så det blev bakad potatis och nachostallrik på Waynes istället. Någon timme på stan, bus med Axel och en tripp till Fogdö och tillbaka. Jag kommer sakna er, det vet ni!


Rygg, bröst och biceps.

Rygg
4 set breda latsdrag (varav 1 lättare uppvärmningsset)
3 set smala latsdrag
3 set latsdrag i kabel (raka armar)
3 set  hantelrodd

Bröst
4 set hantelpress (varav 1 lättare uppvärmningsset)
3 set "björnkramar"

Biceps

3 set sittande med hantlar
6 set med stång i kabel
3 set med handtag (bakom huvudet)

Ett bra pass och jag slapp vara ensam, peppande!! :)

11 januari



Det blev en tidig morgon här hemma även idag. Sambon stack till jobbet och vi andra har hunnit äta frukost, druckit kaffe, lekt och bara varit. Nu sover lillkillen, sen ska jag ner till gymmet. Därefter är sushilunch planerad samt lite traskande på stan.
Om drygt två veckor åker dom hem, tiden går för fort!

När man har finbesök från Australien måste bilder tas.

Kärlek.


Dag 11 – Mina syskon

Ted, 34 år. Bor utanför stan med sin sambo och deras två döttrar.
Martin, 29 år. Bor här i Eskilstuna med sin fästmö och deras son.
Ida, 26 år. Bor i Brisbane, Australien med sin man och deras son.
Kim, 23 år. Bor hos mamma, är tillsammans med sin flickvän.
Lisa, 16 år. Bor hos mamma. Singel...än så länge! :D

Jag är väldigt glad att jag har många syskon. Det var underbart att under en period vara åtta personer i samma radhus när vi växte upp. Man var aldrig ensam!

Ben och mage.

Ben
5 set benpress (varav 1 lättare uppvärmningsset)
3 set framsida lår
3 set baksida lår
3 set sumosquats
3 set "svanen"

Mage
3 set stående i kabel
3 set sittande i kabel
3 set sida av mage (midjan?)

Träning v. 1

Måndag: Vila (sjuk)
Tisdag: Promenad
Onsdag: Promenad
Torsdag: Gym (rygg, bröst, biceps, triceps, axlar och mage)
Fredag: Gym (ben)
Lördag: Gym (rygg, bröst, biceps och triceps)
Söndag: Promenad

Har blivit ganska lugnt på gymmet för att minimera risken för ännu en förkylning, samt för att väcka upp kroppen. Skönt med promenader i snön och välbehövligt med frisk luft efter en vecka i sjukstuga.

10 januari

Morgonpromenad - CHECK!
Tog mig framåt väldigt ograciöst på stela ben. Blankis och halvstorm är inte de bästa förutsättningarna. Men soluppgången var fin.

Just nu äter jag frukost. Kaffebryggaren är laddad och om ett par timmar (dvs. efter lite bloggläsande och några avsnitt SATC) ska jag svida om till träningskläder och traska ner till gymmet.

I eftermiddag kommer systeryster och Vinton till stan. Vi ska hänga på stan och jag ska prova en klänning. Sen blir det middag hos oss ikväll med efterföljande mys i soffan och så sover de över här. En superduper måndag helt enkelt! :)

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Hann ha på mig promenadkläder, träningskläder, vanliga kläder, en BRÖLLOPSKLÄNNING och mjukisar. Ombyten är bra, haha!

9 januari

Jäklar i havet vad jag kan sova nu för tiden. Öppnade inte mina blåa förräns klockan var 10.00 idag. Äsch, jag försöker njuta av ledigheten eller vad man ska kalla det. Inget jobb så långt ögat når och jag behöver inte vara orolig, det vet jag ju. Men arbeta bör man. Håller tummarna för att jobben ringer i veckan som kommer!

Har för övrigt träningsvärk i näsintill HELA kroppen. Blir nog inget gym idag, men vädret är fint så en promenad lockar. Nu ska jag locka fram min tjejiga sida, dricka kaffe och fixa mina naglar framför några avsnitt Sex and the city. Lite söndagsmys för mig själv helt enkelt :)

Sen får sambon ta och vakna...


Dag 09 – Min tro

För några år sedan bestämde jag mig för att inte diskutera min tro med andra. Vad jag tror på, det är bara min ensak. Alla tror på någonting och vad jag tror på är unikt för bara mig.

Träning.

Rygg
3 set breda latsdrag
3 set smala latsdrag
3 set latsdrag i kabel (raka armar)
3 set  hantelrodd

Triceps
3 set med en vikt bakom huvudet
3 set med en vikt liggandes
3 set med rep i kabel
3 set med rep i kabel över huvudet

Bröst
3 set "björnkramar"
3 set hantelpress

Biceps
3 set med stång i kabel
3 set med två handtag i kabel (mot huvudet)

Motion i snön, igen.

Pulkaåkningen blev av och nu är jag helt slut! Backen var inte särskilt lång, men ganska brant. Jag föreslog att vi skulle ha "först upp vinner-tävling", vilket jag ångrade ganska snabbt efteråt. Svettigt och flåsigt. Men allt är väl bättre än att slöa i soffan. Vilket vi gör nu, haha.

Snö är verkligen bra skit!

Yesterday.

Efter att vi hämtat upp busungen igår eftermiddag var det full fart resten av dagen!
Fikagäster avlöste varandra, mina brorsdöttrar kom för att sova över, Axel var pajas och hittade tydligen två nya favorittjejer. Kramar hit, pussar dit. Jag behövde inte barnvakta så mycket om vi säger så, haha.

Nu ska vi äta lite frukost här, sen funderar vi på lite pulkaåkning!

Dag 08 – Ett ögonblick

Studenten.

Hela dagen var fylld med glädje. Första och sista gången jag var full längre än ett helt dygn. Blir galet nostalgisk när jag tänker på det. Allt var perfekt. Jag log hela tiden, även när jag grät. Allt blev precis som jag hade förväntat mig.

VILL GÖRA OM!


Workout.

Dagens träning;

Ben
3 set benpress
3 sett framsida lår
3 set baksida lår
3 set sumosquats
2 set insida lår
2 set utsida lår
2 set "svanen"

Härligt trött i nedre kroppen nu, precis som det ska vara!

Idag.

Eftersom jag tränade igenom hela kroppen förutom benen igår, så är det just dom som ska få sig en liten omgång idag. Så fort jag druckit upp kaffet ska jag sticka ner till gymmet.
Efter lunch ska jag hämta upp min favoritkille och ta med honom hem till oss!


Dag 07 – Mina bästa vänner

Jag har en i livet och en i himlen.

Mattias, som jag lever tillsammans med, som jag kan lita på till 100% och som fyller mitt liv med kärlek.

Felicia, barndomsvän som alltid framkallade skratt, som kunde irritera mig i det oändliga men som jag visste alltid skulle betyda mycket för mig. Nu finns hon inte här på jorden, men alltid i mitt hjärta.

 


Dag 06 – Min dag

Gick upp 8.30 och åt en tallrik proteingröt.
Drack två koppar kaffe framför datorn.
Gick ner till gymmet och spenderade 1,5 timme där.
Promenerade hemåt och åt lunch.
Plöjde ett flertal SATCavsnitt, i soffan och drack kaffe.
Gick på bio med mamma, Änglagård, och åt en sen middag på vägen hem.



Och snart ska jag krypa till kojs. Ensam tyvärr då sambon är ute och plogar.

Efterlängtat!

Sist jag var nere på gymmet var på juldagen och som bekant blev jag ju sjuk två dagar efter det. Men idag var det äntligen dags igen! Tiden sprang iväg och helt plötsligt hade 1,5 timme gått och jag hade kört igenom HELA överkroppen. Benen var lite stela från pulsandet igår, så dom fick vila. Körde inte alls hårt, utan gick igenom muskelgrupperna en efter en med ett flertal övningar.

Körde 3 set på varje övning.

Rygg
Breda latsdrag
Smala latsdrag
Drag mot bröst med fri stång
Hantelrodd

Bröst
Hantelpress
Flyes
"Björnkramar"

Biceps
Med stång i kabel
Med två handtag i kabel (mot huvudet)

Triceps
Med en vikt bakom huvudet
Med en vikt liggandes
Med rep i kabel

Axlar
Sittande hantelpress
Snea drag i kabel (en arm)
"Fjärilen"

Mage
Situps på bänk
Situps med boll
Stående situps i kabel

Det vart fler övningar än det kändes som. Men det funkade väldigt bra eftersom jag inte körde så tungt. Styrketräning är bra skit!!

All that I'm after is a life full of laughter, as long as I'm laughing with you ♥


6 januari

Under tiden jag har varit sjuk har mitt behov av sömntimmar ökat till betydligt fler. Jag är inte någon som nojar över såna saker, tror bara det är kroppen som faktiskt behöver vila upp sig efter all stress som var vardag innan jul. Men idag tvingade jag min kropp upp ur sängen när jag vaknade till, trots att jag nog skulle kunnat sova någon timme till. Kan ju inte fortsätta såhär när jag (förhoppningsvis) ska börja gå upp 5.30 någon dag snart.
Det är för övrigt galet lugnt på jobbfronten just nu, vilket det brukar vara i januari men man hoppas att det inte ska stämma, haha. Jag har jobbat ett pass på åtta timmar sen jag blev tillräckligt frisk. Om jag har myror i brallan?
Kan liksom inte slappna av heller, när man vet att man kan bli väckt på morgonen. Det tar emot att planera in massa grejer. Pengarna behövs.

Men allt löser sig!

För övrigt vore det något att sitta på hästryggen igen.


En promenad i snön.

Fick med mig mamma och hunden ut på en långpromenad nu ikväll. Mamma och hunden tyckte det verkade vara en bra idé att gena över golfbanan istället för att gå bland husen. Jag röstade för det sistnämnda. Om jag är slut i benen efter en rejäl bit pulsande?

Så mycket ben på gymmet behöver man inte köra. Snön finns till för sånt.

5 januari

Har precis städat klart hela lägenheten, slängt massa tidningar, kartonger, flaskor osv. Det är ju fasiken ett mindre träningspass att städa. Jisses. Och det passade ju bra då jag hade tänkt ta mig ner till gymmet idag, men lät bli då jag inte kände mig tillräckligt "lite förkyld" när jag vaknade imorse.

Nu ska jag sticka över till mamma, kolla film och äta lunch :)

Dag 05 – Vad är kärlek?

Tillit.

Dag 04 – Det här åt jag i dag

- Fil med müsli.
- Köttfärssås.
- En misslyckad smoothie som smakade mer åt vaniljmousse-hållet (?!), en chokladbar.
- Havregrynsgröt med proteinpulver.

4 januari

Efter 8 timmars arbete var jag lagom seg i kolan. Gav mig själv lite energi genom en promenad i snövädret. Hann inte riktigt dit jag tänkte, så blev upplockad av sambon på vägen. Hade cravings efter kolsyrat vatten och behövde köpa bär. Kom hem med mycket, men inget vatten. Och inga bär..

Så mina cravings är kvar. Min smoothie blev allt annat än lyckad. Kvargen, mjölken och proteinpulvret saknade hallon och blåbär. Men snåla jag pinade i mig skiten. Nyttigt hur som helst, haha. Nu ska jag ner och bowla med mina flickor!

Landstinget...

Nu har jag avklarat en undersökning på vårdcentralen och en undersökning på sjukhuset. Notan är just nu uppe i 300 riksdaler och lär sluta på en betydligt högre summa innan jag fått någon rätsida på mitt problem. Ska nämligen på en till undersökning och därefter boka ytterligare en tid för återbesök. Say what?!

3 januari

Imorgon står årets första arbetspass på planeringen. Har inte jobbat sen julaftonsnatten, vi har varit uppe länge om kvällarna jag har sovit ut varje dag. Hur lätt det blir att komma upp vid 6tiden imorgon återstår att se...

Nu ska jag upp till sjukhuset och kolla om jag kommer få möjligheten att andas genom näsan igen. Har inga förhoppningar alls tyvärr. Och ikväll blir det nog bio igen. Igår såg vi Svinalängorna. Se filmen. Köp en jäkla biljett och SE DEN! Jag var förstummad, som i chock. Grät och fick knappt fram ett ord. En film som träffade i hjärtat och som alla verkligen borde se.

Innan vi somnade, långt efter midnatt, hann vi även se Changeling. Två djupa filmer på en och samma dag är nog lite för mycket för mig. Mitt huvud är fortfarande en enda röra..


Dag 03 – Mina föräldrar

Kjell Pettersson och Ann Baung. Intensivvårdssyrror och världens bästa föräldrar.

 


Smoothietajm.

Vi fick en blender av syster i julklapp och den invigdes igår. Blev en smoothie till frukost idag också. Jag tror inte att det lockar någon att blanda ihop det jag nyss blandade ihop men i alla fall. Here we go;

Jordgubbar + mjölk + havregryn + proteinpulver + kanel.
Inga exakta mått här inte, sånt är för fegisar. Riktigt gott. Och MÄTTANDE.

Dag 02 – Min första kärlek

Christoffer Eriksson, Totte. Det var han och jag i två år. Många toppar men ännu fler dalar. Vänner idag och hörs då och då. Rakt igenom en bra människa!


1/1-11

Dricker en proteindrink och försöker tala vett med min kropp. På måndag SKA jag vara frisk. Thats it. Vill träna, måste (och vill lite) jobba. Orkar inte snyta mig mer.

Näe, krypa upp i soffan och mysa med min sambo kanske? Ja tack.

Dag 01 – Om mig

Amelie Karin Maria Baung. Född i Eskilstuna år 1990, uppvuxen på söder i Eskilstuna och bor fortfarande kvar i favoritkvarteren. Jobbar som timvikarie på tre olika ställen. Gillar att träna, umgås med vänner och familj, resa och att utmana mig själv.


Tidsfördriv i januari

Tänkte att det här kan vara en perfekt sätt att döda tid på, om det nu kommer att behövas.


Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Mina syskon

Dag 11 – I min handväska

Dag 12 – Den här veckan

Dag 13 – Vad hade jag på mig i dag?

Dag 14 – Mina drömmar

Dag 15 – Min första kyss

Dag 16 – Mitt favoritminne

Dag 17 – Min favoritfödelsedag

Dag 18 – Detta ångrar jag

Dag 19 – Den här månaden

Dag 20 – Ett annat ögonblick

Dag 21 – Det här upprör mig

Dag 22 – Det här får mig att må bättre

Dag 23 – Det här får mig att gråta

Dag 24 – En första

Dag 25 – Mina rädslor

Dag 26 – En favoritplats

Dag 27 – Det här saknar jag


Ett nytt år, med nya utmaningar.

Idag startar jag en lite utrensning, detox. Kalla det vad ni vill. Inget godis, ingen skräpmat, läsk osv. Endast för att min kropp behöver det. Bigtime. December blev nämligen en riktig SOCKERmånad, precis som jag förutspådde. Jisses. Tror inte det gick en enda dag utan att jag åt något sött. Försökte njuta, men lyckades inte varje gång tyvärr.

Hur som helst. Jag har smidit lite planer de senaste månaderna. Blir det som jag planerat kommer bloggen fyllas med en hel del träning. Framsteg på gymmet, nya övningar, utvärderingar. Någon bantning lockar liksom inte, men att bli starkare vore något!

Som sagt, den som lever får se hur det här slutar!

RSS 2.0