men med fläckar är jag född


31 mars

Idag stack baby iväg för att jobba innan jag gick upp ur sängen. Det måste varit första gången på.. ja, evigheter. För att slippa vara ensam, sticker jag strax ner på stan för en fika med Sandra.

För övrigt blir min ALarsson 22 år idag!


GRATTIS!


a long time ago


Ge mig långa bussresor, turkisk peppar-shots på vandrarhem, karusellåk på Tivoli, dagar med mina tre vapendragare, vänskap. 
Ge mig det som en gång var.


30 mars

Kom nyligen hem från en timme hos min frisör och har på en liten stund redan hunnit trycka i mig en hel läkerolask. Jag borde sluta med det som blivit ett jäkla beroende. Läkerol och cola är mina laster, så är det bara. Hur svårt kan det vara att låta bli? Jag lägger pengar på något som inte är bra för min kropp. Tillsatser, sötningsmedel osv. Men det är svårt, det är gott.

Strax ska jag sticka ner på stan för att fika med mina kära vänner. Dagens första kaffe ska drickas!

spontanitet

Efter min lunch stack jag ner till gymet för ett skönt benpass. Imorse hade jag inga planer alls på att träna, men jäklar vad bra det känns nu!
Har precis druckit upp mitt kaffe och kikar runt på lite högskoleutbildningar. Om det blir plugg i höst återstår att se, men söka ska jag göra. Och blir det plugg så kommer jag antingen pendla eller flytta från mitt älskade Eskilstuna. Pendla är kämpigt, flytta betydligt värre. Frågan är vad som är det vettigaste?

29 mars

I övermorgon är det endast 14 (!) dagar kvar tills vi sitter på planet mot Australien. Jag har inte hunnit smälta det ännu, helt jäkla sjukt. Fram tills dess ska jag fördriva mina dagar genom att träffa vänner, promenera, vara barnvakt, fira påsk med allt vad det innebär, vara husvakt några dagar och jobba lite. Drygt 2 veckor kvar alltså. 

´
Finaste syster Ida och Vinton.


28 mars

Idag mår jag återigen som jag förtjänar. Cider, minttu och rödvin (what?) slank ner igår och idag har huvudvärken varit ett faktum. Efter min kycklingrulle mår jag dock lite bättre. Snart ska vi ner till affären och köpa cola och naturgodis. Det är ganska mysigt att vara bakis, bara man är det tillsammans med någon!


28 mars

Idag älskling, idag skulle du blivit 20 år.

Jag skulle vilja veta hur du har det...

västerås är en ganska mysig stad

så länge sällskapet är underbart, tack för dagen tjejer!

Satte mig på tåget mot Västerås och mötte upp mina spamsters. Det blev en sväng på stan, lunch, kaffe (och alldeles för mycket torkade aprikoser och mandlar för min del) innan jag tog tåget hem igen. Somnade förövrigt under hemfärden och vaknade upp PRECIS när jag var framme. Ibland har man tur!

Nu har jag stoppat i mig ett par smörgåsar, svidat om, sminkat mig och ska strax iväg på 18års-firande!

27 mars

Nu drar jag till staden Västerås för att ta igen alldeles för mycket missad tid med två vänner.
Ikväll blir det fiesta!


26 mars

Idag har vi tränat på gymet. Senast jag styrketränade var i Thailand så jag förväntar mig lite träningsvärk imorgon. Hämtmat till lunch kändes lyxigt efteråt. Just nu kokar kaffet. Resten av dagen blir det film, en promenad och mys med dip (och säkert ännu en film).

Är det 8 månader så är det.

att vara barnvakt är fasiken livskvalité

åtminstonde om man får vara det åt denna galning.


Han bad mig släcka lampan och stänga dörren för ett bra tag sen, men ligger fortfarande vaken. Jag hör hur han slamrar med sin bil (ja, han sover med bilar) och pratar för sig själv. Och jag ler. Den lilla människan får mig att smälta. Innan jag fick sätta på honom pyjamasen ville han ge mig en stor kram. Länge satt vi i soffan, hans armar på mina, hans kind mot min kind. Det finns så mycket kärlek.

Just det, han ville sova i soffan också innan det var dags för sängen. Bara en liten stund, för det var så mysigt.

vissa bilder skriker minnen


25 mars

Vädret är kasst, vilket gör mig väldigt opepp på att ta en långpromenad (som jag var väldigt pepp på när jag vaknade och inte hunnit kollat ut genom förnstret än). Så jag sitter och slötittar på en halvbra film, äter god frukost och håller tummarna för att solen kanske kikar fram.

Senare ska jag fika och snacka massa skit, passa älsklingsA, träffa Annelivännen och sova hos Mattias.

Kikade just på väderleksrapporten. Mulet all day.

nothing compares to you

It's been so lonely without you here
Like a bird without a song
Nothing can stop these lonely tears from falling.

men det är ju liksom bara sån jag är

Mina lår är jävligt stora jämfört med mina smalben.
Mina underarmar ser betydligt mindre ut än överarmarna.
Mina armbågar ser tydligen ut som en kycklings.
Mina händer är jättestora och okvinnliga.
Mina örsnibbar är för stora för att jag ska kunna ha tunga örhängen i dom.
Mina fötter är klumpiga.
Och mina stortår spelar i en klass för sig, jämfört med övriga tår.


night

I förmiddags tänkte jag bara gå in i sovrummet och väcka min sovande älskling, men istället la jag mig bredvid honom och somnade om. Två timmar senare vaknade jag och kilade hemåt, ner på stan, lunchade och begav mig till tåget och jobbet. Att sova middag kan vara ruskigt välbehövligt ibland!

Jag kom hem för ett tag sedan. Nu ska jag äta min fruktsallad framför dagens avsnitt av Andra Avenyn :)

24 mars

Gårdagen gick åt till jobb, en sväng på stan, födelsedagskalas, kycklingsallad och promenad. Sen somnade jag framför en film, på Mattias. Haha.

Jag vaknade för en stund sedan, lite för tidigt. Så jag sitter här, ensam och dricker lite kaffe. Idag blir det fika med mina tjejer, en tågfärd och jobb all night!

ps. Mina benhinnor gör sjukt ont. Stackars mig.

22 mars

Jag mår inte bra av att tvinga ut mig själv på promenader när jag egentligen inte känner för det.
Jag mår inte bra av att stoppa i mig onyttig mat bara för att jag är bakis.
Jag mår inte bra av att stressa dag ut och dag in.
Jag mår inte bra av att aldrig tänka på hur jag själv faktiskt mår.

Idag tog jag en powerwalk i solskenet, för att jag verkligen ville. Nu ska jag cykla utanför stan och vara barnvakt, bara för att jag verkligen vill det.

födelsedagspartaj i fredags


amelie ♥ mattias


21 mars

Igår blev verkligen en "dagen-efter-dag". Vi vaknade sent, gick till pizzerian för att köpa mat, såg två filmer liggandes i soffan och åt jordnötsringar. Allting kändes ruskigt välbehövligt.

Idag vaknade jag med världens nackvärk. Vet inte om den också beror på fredagens dansade, vilket jag har ont i nästan hela övriga kroppen av. Om man kan ha träningsvärk i mage kanske man kan ha träningsvärk i nacken? Så det får väl bli några alvedon och en ännu en lugn dag (men utan kebabrulle och flottigt snacks).

20 mars

Gårdagen har satt sina spår.
Håret ser ut som ett skatbo, huvudet gör ont, jag mår illa och är sjukt sugen på något onyttigt.

Vinton Mio Ekman


Varför är du på andra sidan jordklotet?


18 mars

Jag har gått och blivit en som sover länge på morgnarna. Idag vaknade jag inte förräns kl 10.30, himmel och pannkaka!
Idag har jag massa tid med vänner att se fram emot. Två fikor och en middag, en great torsdag helt enkelt!

allt ser så annorlunda ut i mörkret

Jag insåg ikväll, att jag nog inte känner mig själv. Inte alls lika bra som jag alltid trott.

hon är hemma!



16 mars

Ännu en strålande dag, jag kan nästan känna solens värme utanför. Ändå befinner jag mig här inne, framför dumburken. Har en hemsk natt bakom mig med magont som gjorde det omöjligt att sova. Just nu känns det lite bättre, men jag känner mig sliten.

familjen före allt


15 mars

Det var längesedan klockan stod ställd så här tidigt. Jobb i Strängnäs 7-13 väntar. Insåg precios att jag inte varit på mitt lilla äldreboende sen den 12 februari (!?). Då är det verkligen på tiden nu!

eftermiddag

Det är sjukt vad mycket vad en värmande sol kan göra för humöret. Stack ut på en långpromenad och därefter blev det en efterlängtad fika tillsammans med min hjärtevän. Skinnjackan invigdes för första gången idag. Lite kyligt, men så värt!


14 mars

Under min och byrackans morgonpromenad gick vi vid ett tillfälle på grusad asfalt och någon snö syntes inte till. Soluppgången på detta och min morgon var gjord! Det här vädret ger mig vårkänslor.

Idag hoppas jag på en till promenad och en fika!

kvällens finaste galning

Det kan aldrig bli för många bilder.


13 mars

Ikväll har jag spenderat tid med saknade människor.
Nu blir det till att hoppa i mjukisbyxorna, för att kika på lite melodifestival!

om du var här

Om du var här
Idag, igår, igen


Vart du än går och var du är,

så ska jag alltid finnas där.


orden räcker inte alltid till


i'm going down under

Den 14 april sätter jag mig på planet mot Australien.
Overkligt och sjukt underbart!

11 mars

Stack ut på vad jag trodde skulle vara någon timmes promenad, som blev betydligt mer än så. Promenad, prat om allt mellan himmel och jord, lunch- och fikahäng på Mcdonalds, traskande på stan. Nu är jag hemma en sväng. Ska snart ner på stan igen, för att bli bjuden på mat och bio. Jag har liksom världens bästa pojkvän.

10 mars

Jag längtar tillbaka till Thailand.
Vill njuta av värmen, slippa all stress, sola, bada i havet, mysa med baby.
Här hemma är det kallt. Iskallt och soligt.

Om drygt en månad sitter jag på planet till Australien. Då får jag uppleva det jag längtar tillbaka till. Bara i ett annat land, och tillsammans med en stor del av min familj. Ser allra mest fram emot att träffa syster igen och lilla fina Vinton. Snart är jag down under!



om solen tog?

Dag 1

Dag 14


thailand i bilder


9 mars

Drygt 3 timmars sömn har jag nyss avklarat. Förhoppningsvis ställer min kropp in sig på "Sverigetid" snart men tills dess får jag vara beredd på att känna massa energi, varav nästa sekund vara urtrött.
Sitter i soffan och dricker kaffe (kaffe hemma är godast!) Kalendern ligger bredvid mig och jag inser att jag är tillbaka i vardagen. Samtidigt som jag villvillvill tillbaka till Phuket, värmen, den underbart goda maten osv, så är rutinerna ändå efterlängtade. Jobbet kan få ringa in mig typ nu. Eller näe, inte imorgon heller. Men sen.

9 mars

I'm home!

För mig är klockan cirkus 09 på morgonen, vilket gör att jag (trots ganska lite sömn på planet) inte kan komma till ro och sova än. Istället mumsar jag på Kitkat, kikar igenom missade blogginlägg och bara njuter av känslan att få ligga i min egna säng igen. Två veckor till i paradiset Thailand hade inte varit fel alls, men att komma hem till familjen slår nästan högst.

Jag flagar alldeles för mycket, har förmodligen klyvt alla fina hårtoppar jag en gång hade och förmodar att de närmaste dagarna kommer bli lite upp och ner. Men värt var det, så jävla värt!

Imorgon ska jag försöka få upp lite bilder!

5 mars

Vill liksom inte hem.


2 mars

Det kanns lite halvskumt att sitta framfor en dator. Att slippa allt som har med internet att gora ar ganska jakla harligt. Har nere njuter vi av varme, solen, god och billig mat, strandpromenader, lite traning och varandra. Thailand ar ett underbart land!
Det ar mindre an en vecka kvar nu, vilket kanns trist. Samtidigt saknar jag allt hemma. Men far jag valja mellan det har och snoiga Sverige, sa ar valet ganska enkelt. Haha.

Tjing!

RSS 2.0