30 april



Sista april, vilket betyder att vi imorgon går in i månaden då jag kommer bli mamma.
Igår packade jag klart väskan som ska med upp till sjukhuset när det är dags. Jag förstår inte att jag och Mattias ska gå in på förlossningen tillsammans och gå därifrån med en liten människa med oss. Blir alldeles pirrig i magen när jag tänker på det. Min alldeles egna lilla familj.

27 april


Bjöd sambon på middag igår. Världens godaste cheesburgare, med världens godaste coleslaw.

Tröttheten är tillbaka. De senaste dagarna har jag varit tvungen att sova några timmar extra på dagen och oh så skönt det är. Och välbehövligt antar jag, bäst att passa på att vila nu innan livet inuti visar sig utanför magen.
Jag har lyckats skramla ihop lite fler pass på jobbet också, vilket känns hur bra som helst. Innan förlossningen sätter igång är det väl bara att passa på!


24 april



Vi alla vet hur fort en månad brukar gå.
 

Jotack, idag är det exakt 2 veckor kvar till den 8/5 och jag går in i vecka 39. Detta betyder att jag kommer vara mamma om max 4 veckor, plus minus någon dag.
Jag längtar, med skräckblandad förtjusning. Men mest längtar jag av kärlek.

23 april



Vaknade upp med en konstig känsla i kroppen. Såg framför mig hur hela dagen skulle bli tråkig, att jag skulle ligga i soffan och inte göra någonting alls. Men kom lika snabbt på att det mesta handlar om inställning. Så efter att jag ätit frukost dammsög jag lägenheten och cyklade ner på stan för ett snabbt pass på gymmet. Ben, lite rygg och biceps fick sitt varpå jag cyklade hemåt igen. Bytte om och mötte upp Annelivännen för en välbehövlig promenad.
Nu äter jag lunch och ska om en timme bege mig till sjukhuset för att lyssna på ett litet hjärta. Och ikväll står det stuvade makaroner och falukorv på menyn, framför en jäkligt bra film, tillsammans med världens finaste pojkvän.

Känslan som befann sig i kroppen imorse är som bortblåst helt enkelt!


Jag är så nyfiken på vem Du är där inuti.


19 april


As long as I've got YOU baby.

Idag är en bra dag.
Startade dagen med god frukost följt av ett pass på gymmet, sen hann jag med en promenad tillsammans med en saknad vän. Har precis ätit lunch och ska strax åka till jobbet. Jajamen, denna veckas andra pass och jag kunde inte vara gladare. Att det sen bara är det fjärde arbetspasset för april månad och att lönen i maj kommer vara en av de sämsta jag någonsin fått, gör inte så mycket. Någonting annat kommer vara tusen, miljoner gånger viktigare då. Och för all framtid.

18 april

20 dagar till beräknad födsel och jag kan inte förstå hur fort tiden har gått. Känns som att det var igår vi fick reda på att det fanns ett liv inuti mig.
Lilla vän, redan så älskad.

15 april


I den här "sommarstugan" spenderades gårdagen. Så himla fint allting. Precis vid vattnet, så här skulle man bo.

Jag har sån skön känsla i kroppen efter igår. Kan inte sluta le och tänka på hur lyckligt lottad jag är.
Och när tjejerna som inte bor i stan sa "nästa gång vi ses så är du mamma", kunde jag inte låta bli att le ännu mer. Är det sant? Ska jag verkligen bli mamma om en sån kort tid? Allt är så svårt att ta in. Tänk hur våra liv kommer vändas upp och ner om bara några veckor. En ny människa ska se dagens ljus och jag och världens bästa Mattias blir föräldrar.
Mamma. Pappa.

Babyshower.



















Efter att jag blivit upphämtad så fick jag sätta på mig en ögonbindel för att inte veta vart vi var påväg. Hamnade tillslut i ett fint hus utanför stan där (nästan) alla mina fina tjejer väntade. De hade fixat så mycket fint, bland annat en bjöjtårta, goda pajer till lunch, lekar samt presenter till knodden. Jag njöt under en filt i solen medans de andra bubbelbadade, sen blev jag grillansvarig när middagen skulle göras iordning. När tjejerna plockade fram citronvodkan började mina ögonlock bli tunga, så jag åkte hemåt.

Jag känner sådan enorm tacksamhet. Tänk att jag får ha så underbara människor i mitt liv. Tacksamhet.


14 april

Om drygt en timme kommer en kär vän och hämtar upp mig. Har ingen aning om vad som väntar, har endast fått veta att jag inte ska ha ätit lunch samt vara beredd på att vara borta resten av dagen. Är lagom förväntansfull!

Och igår ringde de från jobbet, så på måndag blir det ett arbetspass, äntligen. När många andra höggravida njuter av att vara hemma och ta det lugnt de sista veckorna så har jag sagt att jag gärna jobbar april ut. Smaken är verkligen som baken.

13 april



Kickade igång denna fredag med ett pass på gymmet, det fjärde denna vecka faktiskt. Är jäkligt stolt över att jag tagit mig ner till gymmet åtminstonde någon gång varje vecka under denna graviditet. Självklart är det inte riktigt samma sak nu. Jag pressar inte mig själv utan lyssnar på kroppen och tränar för att underhålla. Jag hoppas att träningen kommer underlätta för mig vid det stora kraftprovet som väntar samt göra det lättare att komma tillbaka min "vanliga" kropp efteråt. För trots att jag inte gått upp så farligt mycket i vikt, så är ju inte kroppen alls detsamma som den var förut. Men det är det värt. Livet inuti är värt allting.

12 april


Foto: Tessa

Har haft en oförskämt bra torsdag och är till och med lite glad över att jobbet inte ringde in mig imorse såhär i efterhand (som jag låg och nojade mig inför till och från hela natten).
Cyklade ner till stan och tränade tredje passet för denna vecka, cyklade hem igen och umgicks med sambon. Vidare till sjukhuset för ett besök hos min fina barnmorska. Fick dock ångest när hon meddelade att det var dags för vägning (som jag sluppit under hela graviditeten, om man bortser från inskrivningen). Hon sa att jag fick blunda om jag ville, men jag beslutade mig för att titta i alla fall. Och vilken lättnad jag då fick känna. 6 kilo upp och jag kunde inte vara mer tacksam. 6 kilo är ju nästan ingenting för tusan!
Därefter blev det en promenad runt stan, med mamma och byrackan med en paus för en fika i solen.

En bra torsdag som sagt. Och längtan efter underverket växer sig bara större och större.

11 april



Har nyligen ätit lunch och häller nu i mig hallonbladste. Inbillar mig att det är godare än vad det egentligen är och med en rejäl klick honung går det rätt bra. Får se hur mycket jag gillar det om några veckor! 

Min onsdagsförmiddag har gått åt till att skjutsa sambon till jobbet, föräldrautbildning och ett pass på gymmet. Nu lockar sängen och lite sömn, så det blir nog det innan jag ska ut och fara igen.

10 april



Går in i vecka 37 idag och känner väl att livet där inuti gärna får kika ut redan om ett par veckor, så slipper jag ha så förbaskat långtråkigt när jobb lyser med sin frånvaro. 
Tacka gudarna för att jag har min fina Mattias. Tristressen och rastlösheten blir så mycket lättare att uthärda med hjälp av honom. Jag vet att han kommer bli världens bästa pappa till vårt barn. Jag kunde inte träffat någon bättre människa att leva livet med. Han får mig att skratta och ingen annan vet hur man bättre tröstar mig. Min klippa.

30 dagar kvar.


En av alla underbara bilder som Tessa tog i förrigår.

Idag är det exakt en månad till knodden är beräknad att titta ut. Vi alla vet hur fort en månad brukar gå. Jag hinner ju inte med, ska jag bli mamma inom en så snar framtid?
Jag känner så mycket kärlek för livet inuti. Jag njuter fortfarande varje sekund, men nu börjar nyfikenheten ta över mer och mer. Jag vill se hur Du ser ut, känna hur Du luktar, röra vid Dig.

7 april



Vaknade tidigt, som vanligt, och tog en promenad runt mitt fina söder. Såg inte en enda bil eller människa i rörelse och njöt av tystnaden.
Efter frukost tänkte jag krypa ner i sängen och sova lite till, men fick något ryck och cyklade ner till gymmet istället. Men nu är jag trött, så blir nog en liten nap innan vi ska iväg på påskfirande utanför stan!

6 april



Igår och idag. Sverige är förändringarnas land!

Långfredag och snön yr utanför fönstret. Jag sitter i soffan och njuter av livlig aktivitet i magen. Igår bäddade jag vaggan och insåg att, på söndag, är det endast en månad kvar. En ynka månad till den 8 maj. Och idag ska Tessa föreviga magen med hjälp av sin kamera!

Wouldn’t have it any other way.



I can't go a minute without your love.


2 april


Längtan växer sig bara större. Snart är Du här.

När jag jobbat färdigt så cyklade jag det fortaste jag orkade hem och fick äntligen se vagnen med egna ögon. Den är perfekt. Färgen är precis vad jag hoppats på och den är bara så fin. Tänk att det kommer ligga en liten människa i den om mindre än två månader.

Gårdagskvällen.




RSS 2.0