det där med jetlag

Under den första veckan här nere kunde jag inte somna förräns midnatt sen länge hade passerat, varefter jag inte vaknade förräns vid lunchtid samma dag.
Men efter att vi i onsdags var tvungna att gå upp kl 05.00 (!) för att sticka iväg till barriärrevet, har jag helt plötsligt blivit morgonpigg och trött som en gnu redan tidigt på kvällarna. Jag längtar inte det minsta till att komma hem och bli helt snurrig i huvudet igen om jag säger så.
Strax kommer Ekmans och hämtar upp oss, idag blir det beachen!

30 april

Jag har aldrig någonsin riktigt insett det roliga eller nödvändiga med att slänga in osanna och anonyma kommentarer på andras bloggar. Inte för att jag tar åt mig, eller tror ett enda dugg på det som skrivs ner. Men jag tycker synd om de sorgliga personerna som väljer att göra det. Ni är sådär skrattretande patetiska.

På tal om något betydligt trevligare.
Idag har jag och baby tillbringat hela dagen inne i Brisbane, tillsammans med syster och lille Vinton. Jag har gjort av med en hel del pengar, ätit glass och bara njutit.
Det är bara 3 hela dagar kvar här nu, sen åker vi hem. Jag vill inte ens säga orden, vill inte lämna.

29 april

Jag har snorklat och det kan ha varit det mest häftiga jag någonsin gjort i hela mitt liv. Känslan av att vara så jäkla nära Stora barriärrevet, se fiskar i alla dess färger, simma bredvid stora sköldpaddor kan nog inte beskrivas med ord. Jag njöt hela tiden, log för mig själv. Vill.göra.om.


En stycken sköldpadda.

In action så att säga.

Vi fick besök av denna opossum igår kväll. Ganska söt, tills han blev liiite för närgången.

Mattias var törstig.


27 april

Nu sticker vi till Bundaberg, imorgon kommer jag få se Stora barriärrevet!

man vet att man är på andra sidan jorden...

...när stora papegojor sitter i träden som man går förbi.
...när palmer är lika vanligt som björkar är i Sverige.
...när andra börjar snacka med en som om man känt varandra i flera år (jag är inte direkt nöjd över att bo i jantelagsSverige).
...när man blir lika förvånad varje gång bilarna kör på "fel" sida.

 


tankar

Trots att jag befinner mig på andra sidan jordklotet blir det ibland väldigt lugna stunder. Och det är just under dessa stunder som jag tänker som allra mest. På livet, på mig själv, på framtiden.

För ett år sedan längtade jag till studenten, samtidigt som jag började inse att jag inte alls ville sluta i skolan. Idag, ett år senare, vill jag påstå att jag hunnit med en hel del; Jobb, Grekland, Thailand, Australien. Jag har fått mersmak. Ordet R E S A klingar så fint i mina öron. Annat var det förut, då klingade det inte alls.
Är inte förändring och utveckling ganska fascinerande?

Jag vill inte åka härifrån. Brisbane faller mig i smaken. Värme, sjukt trevliga människor, naturen...
Men jag vill också vara hemma. Jag saknar.
Mest av allt saknar jag finaste Axel.

kärlek & kärlek


25 april

Ett konstaterande: Det är inte ens lagom att jogga så kort tid som 15 minuter, kl 10.30, när solen är framme här i Brisbane. I och för sig var det första gången jag joggade på... ett halvår kanske. Hursomhelst, jäklar vad anfådd och svettig jag blev!

Nu ska jag ut och sola :)

24 april

När vi vaknade idag och såg att vädret inte riktigt var som vi hade hoppats på (dvs soligt som bara den!) så skickade jag iväg ett sms till syrran. En timme senare satt vi i bilen påväg på ett stort outlet. Spenderade många timmar där, men hann ändå inte igenom alla affärer. Därför har jag bestämt mig för att åka dit igen så fort vädret är dåligt och vi inte har några andra planer.

Just nu sitter vi och planerar lite inför veckan som kommer. Barriärrevet ska beskådas, frågan är bara när och hur.

23 april

Idag körde vi mot sunshine coast och hamnade tillslut i Noosa. Fin strand, god mat, stora vågor och sooolsken!
Nu blir det grillning hos systeryster :)


om du blundar mot allt, kommer allt blunda tillbaka

Kollar på gamla bilder. Kollar på nya. Ser två olika människor. Ser en och samma.
Jag vill aldrig någonsin känna som jag gjorde förut, men jag vill inte känna som jag gör idag. Vill inte se, granska, avsky. Jag vill inte göra precis som jag gjorde förut. Men jag vill inte ha det såhär.

Ikväll skriver jag meningen som förut var en slags tradition.
"Ikväll gråter jag."


22 april

I Sverige snöar det tydligen. Behöver jag säga att jag inte längtar hem det allra minsta?
Jag myser mycket hellre med koalor, matar kängurur och har fåglar på mitt huvud.

21 april



Här öser regnet ner, men vad gör det?


Vi ska förmodligen iväg till ett stort köpcentrum i eftermiddag, kanske shoppa lite, äta gott och sen blir det antagligen gold class-bio ikväll för mig och baby :)

ps. Eskilstuna kommun har ringt och föreslagit introduktionsdagar inför sommarjobb! WOHO!


bilder från gårdagen

Svarta, stora, äckliga fladdermöss - promenad genom en liten by - fin systerson - SUSHI - kärlek

19 april

Här nere går dagarna fort, alldeles för jättefort. På grund av jetlagen sover man bort halva dagarna och kvällen anländer innan man hinner säga tjoff. Klockan är redan 14.30 här och det enda jag hunnit göra är att äta frukost, duscha och sätta på mig kläder. Men det spelar väl egentligen ingen roll. Jag är ändå här och tar tillvara på tiden så gott det går.

Snart ska vi iväg till Ekmans, för en promenad och förhoppningsvis få syn på fladdermöss, köpa vykort och göra SUSHI. Jäklar vad gott det ska bli!


i love love love you


17 april


Right now.

Jag ligger i sängen och Mattias snarkar bredvid mig.

Idag sov vi fram till lunch (jetlagen håller i sig vill jag lova), åt lite frukost varefter systeryster med familj hämtade oss för en sväng till ett jäkligt stort shoppingcenter i närheten. Kikade runt ett tag och åkte sedan till huset igen. Kvällen har varit lugn med god middag och film.

Imorgon hoppas jag på sol och en sväng till syster för starbuckskaffe!


mosters fina


pics

Mat på arlanda
Flyga låååångt!
Johan, syster och fina Vinton

Fin mamma, fin son

man blir lite snurrig av en resa till andra sidan jorden

Runt lunchtid somnade jag och baby först i soffan, sen vaknade vi, åt lite lunch och somnade återigen. När jag vaknade upp yrvaken trodde jag att det var mitt i natten, men klockan var bara 18.00. Haha. Jetlag är inte bra skit. Nu är det midnatt här och jag är inte det minsta trött.

Och jag kan fortfarande inte förstå att jag faktiskt är här nu. Jag är för fasiken i Australien!

16 april

Äntligen framme!

Efter en snuskigt lång resa, magont, mardrömsscenario i London (jag kan fortfarande se "gate closing" framför mig), en hel del filmer och en väntan utan dess like sitter vi nu i huset vi ska bo i här nere. Jag har hunnit krama om älskade syster och sett fina Vinton. Lovely!

Snart ska vi iväg och handla lite, sen blir det lugnt resten av dagen. En trist jetlag lär väl infinna sig snart..

14 april

Idag är dagen.

Väskan är packad och jag ligger i sängen och dricker en kopp kaffe. Ska snart slänga i mig lite frukost och sen sätta mig i bilen.
Arlanda - London - Dubai - BRISBANE. Snart är vi hos älskade syster, Johan och Vinton. Jag längtar ihjäl mig.

Det här är helt jäkla fantastiskt underbart sjukt!

godnatt


Trots pirret i magen och all förväntan som får mig att vilja dansa som en galning, springa ett maraton och bara skrika ut min glädje. Trots allt detta så ska jag försöka sova nu. Snart kommer baby hem, pussar mig i pannan och drar mig till sig, för då sover jag som allra bäst.

Om cirkus 14,5 timme lyfter vi!


sista natten i sverige på tre veckor

Baby med vänner och bror med flickvän spelar poker.

Jag ligger här, i sängen, framför dumburken. Läser bloggar och kikar igenom gamla inlägg jag själv skrivit. Läser om andras utveckling, mål, framgångar. Läser om min utveckling, mina mål och framgångar.
Förut hade jag ruskigt bra kondition, förut hade jag mål med min träning. Förut lyckades jag nå mina mål.

Jag är trött och vet inte riktigt vad jag vill få fram genom orden jag just skrivit. Men jag är så förskräckligt sugen på att träna, sätta upp mål och nå dom. Det var nog det.

13 april

Idag vaknade jag upp bredvid min finaste, cyklade hem, åt en braklunch och tog en glass i solen med ALarsson, tog tillvara på det fina vädret på stan, drack kaffe med Helena, körde ett kort styrkepass på gymet och tog ytterligare en fika med mina girls.
Sista heldagen i Sverige, för imorgon sticker vi iväg. 3 hela veckor. Jag ska ta tillvara på varje minut. Uppskatta, glädjas åt att äntligen få träffa familjen Ekman igen, vara i värmen, komma bort från stressen. Jag ska bara vara, i 3 hela veckor.

Det här är fasiken för bra för att vara sant. Först Thailand och nu Australien. Living the dream.

imorgon

Nu är det såhär.

Imorgon kommer jag åka upp till Arlanda och sätta mig på ett flyg mot London. Sen kommer jag ta ett annat flyg till Dubai, väl där kommer jag räkna ner timmarna tills det är dags att lyfta mot Brisbane.

Imorgon börjar jag resan mot min älskade, saknade och bästa storasyster. Som jag längtat.

Och nu är det såhär.

Jag fattar inte att idag är dagen innan imorgon!

11 april

En dag med jobb, barnvaktande, tid med älskade vänner och träning så svetten rann fick mig att inse hur jävla glad jag är över att faktiskt vara den jag är. Jag insåg också hur många som kommer vara saknade de närmaste tre veckorna.


"Låt mig ha ont. Låt mig skrika färdigt"

Det som var planerat att bli en skön powerwalk, blev istället en lugn promenad med pauser x antal gånger. Men det var skönt att sitta i solen, lyssna på gamla Kentlåtar, bli nostalgisk och låta tankarna skingras.

Ibland är det bra när magen gör så ont att man nästan går ihjäl.

11 april

Sitter och snackar lite med storasyster. På onsdag åker vi och jag börjar bli galet exalterad, nervös, förväntansfull. Idag blir det att börja packa lite smått.

Det känns ganska häftigt att jag kommer ha gjort så pass mycket under ett år. Tagit studenten, börjat jobba (haft 3 jobb samtidigt under en period), varit i Thailand och Australien. Sen tänker jag på vad min kära syster hunnit med under samma år. Blivit färdigutbildad, fått jobb, blivit gravid, fött lilla Vinton. Haha.

På onsdag kommer hursomhelst en dröm att bli till verklighet. Sen Ida och Johan bestämde sig för att flytta till Brisbane har jag velat åka dit. Och nu händer det!

Sometimes you have to be apart from people you love,
but that doesn't mean you love them any less.  
Sometimes it even makes you love them more.


när man var liten var allt så mycket lättare

Skickade nyss in deklarationen och en anmälan om högskolestudier till hösten. Vad vill jag göra av livet? Vad har jag för drömmar? Förhoppningar. Hur ser mitt liv ut om 5 år, 10 år? När kommer jag få barn? Kommer jag att få barn?

Det känns som det var igår när jag för första gången skulle gå till skolan. Ryggsäcken packad med pennor, sudd och ett äpple. Min hand i mammas hand. Fjärilar i magen, spänning.
Jag minns hur jag kände mig coolare ju äldre jag blev. 15 år, wow. Jag kände mig störst, bäst och vackrast när jag var äldst i grundskolan (eller, jag var ju yngst av alla i klassen, men ändå). Vi började festa, testade på att röka, gjorde allt som vi egentligen inte fick.
Gymnasiet var ett stort steg. Nya bekantskaper, mer plugg, jobbigare dagar. Men ack så roligt.
Studenten var så jäkla underbar. Men bara en ynka dag.

Tryggheten försvann mer och mer.

Idag vill jag flytta hemifrån, nöta kurslitteratur, jobba extra, leva ett riktigt "studentliv".
Men idag vill jag också spola tillbaka tiden. Gå på grusstigen igen, med den packade ryggsäcken. Min hand i mammas hand. Fjärilar i magen.

Vuxenlivet skrämmer mig, samtidigt som det är fascinerande.

är hungrig

Snart cyklar jag och köper kebab- och kycklingrulle. Hungern är ett faktum, vilket i och för sig inte är så himla konstigt. Magen är tom.


tre bilder från i fredags


En bild tillsammans med mig, sen fick det tydligen räcka. Gustaf påstod att jag var lite brunare än honom...

Jävligt fina tjejer.


10 april

Det är natt. Jag ligger i dubbelsängen och väntar på min baby, som är nere på stan och festar lite. Jag var också där en sväng tidigare, tog några glas med mina fina vänner. Mer än så orkade jag inte, efter dagens jobb i Strängnäs.

Nej, nu får han ta och komma hem. Jag vill somna med en varm kropp bredvid mig. Hans varma kropp.

8 april

Torsdag och 6 dagar kvar tills vi ger oss iväg. Lite lagom sjukt, lite lagom underbart!

Idag ska jag ta en promenad in i till stan, fika med mina tjejer, köpa nya skor och gå hem till baby.

7 april

Det är ett faktum.
Idag är det 1 (ja, endast 1!) vecka kvar.

6 april

...och idag skiner solen igen! Glädje!

Om någon timme ska vi iväg in till stan. Jag ska få ur mig lite känslor, hämta lite grejer som jag tydligen var för full för att komma ihåg efter förfesten i fredags och vi ska hem till papi för att få hjälp med Mattias visum (han följer med till Australien!!! Ännu mer glädje!).

Ikväll vill jag spendera tid med min Spemm, som åker tillbaka till Italien imorgon.


Jag behöver henne liksom mer.


5 april igen

Det snöar!!!
Det snöar!!!
Det snöar!!!

Och jag blir jäkligt sur.
Idag vill jag bara sitta i soffan, kura ihop mig under en filt, dricka varmt och pussas.

5 april

Jag sov hela 11 timmar natten till igår, vilket gör att jag är uppe fortfarande. Piggelin mitt i natten helt enkelt. Fram till onsdag är vi hus- och barnvakter, så jag bor i Torshälla några dagar fram över.
Under påskhelgen har jag ätit alldeles för mycket godis. Kroppen behövde ingenting av det, så nu är det slut.

3 april

Mitt i påskhelgen så att säga. Igår dansade jag tills fötterna värkte, idag har jag ätit god påskmat och alldeles för mycket godis.
Just nu är jag trött, så snart blir det sova för min del.

2 april

Min gårdag var great. Eller, allt var great förutom att jag fick trampa vatten i 10 minuter som straff för att jag vägrade hoppa trampolin i badhuset. Min brorsdotter är sträng hon!

Idag har jag åkt skidor tillsammans med familjen och baby. Kom nyss hem och stoppar i nu i mig lite mat. Snart blir det tillfixning inför kvällens trevligheter. Martina och många fler har återvänt till kära Etown under påsken, vilket måste firas. Ikväll dansar jag!


1 april

Det var inte det minsta lockande att gå den långa vägen till hällby och hämta hem mammas cykel imorse. Regnet piskade i ansiktet och det blåste typ storm. Halvägs ut slutade det regna och jag fortsatte gå. Nu, efter 7 km promenad och 7 km cykling, är jag lite mör i kroppen. Mör och jäkligt nöjd över att jag inte vände och gick hemåt när mina fötter blev genomblöta. Ska nu andas ut lite, äta lunch och därefter ta bussen för att hämta en stycke brorsdotter. Vi ska plaska i badhuset, äta thaimat och gå på bio. Barnvaktande är bra skit!


RSS 2.0