workiiii

Jag stack som planerat ner till stan. Köpte en födelsedagspresent och tränade lite kondition och styrka (rygg, axlar & bröst) på gymet. Jag har förövrigt en jäkla träningsvärk i rumpan efter gårdagens träning, härligt!
Just nu sitter jag på jobbet, snart blir det rast och lite köttfärspaj.

Ikväll kan förändra min framtid.

28 juli

Vädret kan inte vara mer underbart! för att jobba inomhus alltså.
Jag är vanligtvis inte någon som gillar vatten uppifrån, men hellre att det regnar småspik än att det är strålande solsken när ett arbetspass står på dagens planering. Innan jag tar bussen till stränkan funderar jag på att tillbringa lite tid på gymet samt traska på stan.
...eller lägga mig i soffan framför ännu en film. Vi får se helt enkelt!

Jobb idag och imorgon. Ledig torsdag då jag ska försöka hinna träffa lite vänner och äta sushi.

27 juli

Min helg kunde inte ha slutat på bättre sätt. Béarnaisedip helt enkelt.

Jag startade denna måndag på gymet, härligt. Efter det har jag filat lite på mitt CV, målat naglarna, löst sudoku (haha!) och degat framför dumburken. Snart beger jag mig till stränkan för några timmar på jobbet. Jag har en killervecka att se fram emot. Måndag-onsdag och fredag-måndag. Jag lär vara lagom sliten efteråt, men pengar är aldrig fel.



efter en kopp kaffe...

...två värktabletter, massa vatten och en joggingtur mår jag betydligt bättre än i förmiddags. En powernap i sängen lockade något oerhört innan, men istället snörade jag skorna och stack ut. Cirkus 5,5 kilometer på 35 minuter blev det. Det är något visst med att känna svetten rinna och höra hur man själv flåsar.


26 juli

Jag tog det lugnt igår. Det blev ingen promenad och jag skjutsade aldrig hem någon festprisse.
Idag är jag inte det minsta bakis, men känner mig sliten ändå. Why? Jag får inte bli sjuk, inte nu. Pepparpeppartaiträ.

en lördag i min smak

Vaknade tidigare än vad jag planerat imorse. Drack kaffe, stack ut på en joggingtur och fixade iordning mig. Tog en promenad till mina älskade och åkte sedan vidare till Malmköping för lite marknad. Jag inhandlade lite smått och gott.
Under resten av dagen har jag sjungit med min kära syskon, skjutsat några festprissar, storhandlat och kört en hel del bil.
Det har varit en lördag helt i min smak helt enkelt, trots en envis dunkande huvudvärk. Jag har bestämt mig för att inte gå ut och dansa idag. Jag tar det hellre lugnt, tar en promenad med en vän, skjutsar hem fulla festprissar och vaknar icke-bakis imorgon.

Nästa vecka ska jag jobba grymt mycket, då behövs energi!


Visst lockar det, men inte ikväll.

I will love you...


...until the day I die.

the future

Framtiden är så förskräckligt oviss. Det är så mycket jag vill göra, men frågan är vad jag verkligen kommer att göra. Hösten närmar sig med stormsteg. Ska jag plugga? Resa? Jobba?
Vad jag vet är att jag vill få erfarenheter. Jag vill uppleva, se, lära mig nya saker. Jag vill träffa människor, utvecklas.

Det är första gången i mitt liv, som jag har ett arbete. Jag sliter, uppskattar mitt jobb, tjänar egna pengar, somnar tidigt om kvällarna, skrattar, gråter. Det viktigaste är dock att jag trivs. Jag ser fram emot att träffa min kära gamlingar, ser fram emot att matadiskatvättarapportera. Jag älskar att arbeta, det är ett som är säkert.

Oviss är bara förnamnet. Det känns så jobbigt att inte veta vad som komma skall.

på jobbet

Just nu sitter jag på jobbet. Att arbeta gör en mer än trött, men det är ändå underbart!
Imorgon får jag min allra första lön, woho!

Nej, back to work så att säga. I helgen är jag ledig, vilaaaa!


bitter

Idag är jag bitter. Jag är trött, solen skiner och jag ska jobba (i och för sig vill jag verkligen jobba, men jag måste erkänna att det fina vädret lockar mer). 13.45 går bussen mot stränkan. Innan dess ska jag packa, fixa matlådor och städa. En stund på balkongen vore bra också. Ikväll tänker jag gå och lägga mig så fort jag kommit hem till min kära farmor. Imorgon hoppas jag att vädret är strålande, så att jag kan lapa lite sunshine innan veckans andra jobbpass.

Jag är ledig helgen. Då tänker jag träna, sova och kanske festa.

ps. träningsvärken idag är galen. Det märks ganska lätt när man tränat för första gången på en evighet typ.

glädjetårar

Dagens samtal från down under fick mig att gråta. Av glädje.
Nu är det så förbaskat bestämt. Jag ska dit, på ett eller annat sätt.


 


Systra mi.

det känns som att det var igår



21 juli

För tillfället sitter jag på jobbet och dricker kaffe, försöker vakna till. Under dagen planerar jag att träna lite, hämta ut mina stipendiepengar (vilka verkligen bevisade att jag faktiskt är en pluggis), kanske plocka blåbär, äta god mat och bara ta det lugnt. Onsdag, torsdag och fredag blir det stränkan för jobb.

Tjing!

Jag vill tillbaka till Grekland


Det känns som att jag redan har blivit kritvit igen. Sämst.

Inatt sov jag alldeles för få timmar.
Snart ska jag träffa mina älskade.

Resten av dagen blir det lugnt. Jag är ju för tusan ledig!

tiden

Jag flagar i hårbottnen.
Jag är sugen på att dansa loss mest hela tiden.
Jag saknar mina älskade.
Jag tillbringar många av mina sommardagar på jobbet.


Tiden rinner iväg, livet flyter på. Men jag trivs med detta, att klaga på någonting känns så ovärt. Jag känner mig tacksam för att jag faktiskt får vara den jag är.

min älskade

I lördags, för exakt tre år sedan, var det du som var utomlands. Du var så otroligt lycklig för att du skulle få komma iväg. Jag var lycklig för din skull. Lycklig och avundsjuk. Ditt leende efter din mammas telefonsamtal den där eftermiddagen har etsat sig fast. "Vi ska utomlands i sommar". Du fick äntligen förverkliga en dröm. Sol, bad, drinkar och familjekärlek.
I lördags, för exakt tre år sedan, så tappade jag taget om dig. Min älskade.
Tiden går fort, utan tvekan. En del minnen bleknar, andra kommer aldrig någonsin att suddas ut. Ditt leende den där eftermiddagen är ett av alla minnen. Likaså telefonsamtalet jag fick den där soliga morgonen, för exakt tre år sedan i lördags. Jag kan minnas hur mina salta tårar smakade just då, jag kan minnas hur jag inte förstod. Jag kan minnas hur jag famlade i mörkret. Jag har än idag inte förstått.

Min älskade, du finns föralltid i mitt hjärta.


lefkada

Jag älskar landet Grekland. Jag är förälskad i ön Lefkas. Solsken varje dag, god mat, trevliga greker, ouzo, dans, promenader. En vecka i värmen behövdes. Nu är jag tillbaka i min älskade stad. Borta bra, men hemma är faktiskt bäst. Tillbaka till underbara Grekland ska jag, så är det bara. Men resten av sommaren kommer att bestå av jobb, vänner och säkert lite fiesta.

Jag har sovit alldeles för lite detta dygn, men det får åtgärdas senare. Ikväll blir det nog lite mys!

jag låter bilderna tala för sig

















LEFKAS

Nu ska jag packa.
Efter det ska jag ner på stan en sväng.
Sen ska jag duschaskrubbarakafixa.

14.05 går tåget mot Arlanda.

G R E K L A N D   H E R E   I   C O M E !



att något kan vända så snabbt

Fyra dagars jobb i Strängnäs tar på krafterna, minst sagt.
En eftermiddag hemma i kära Eskilstuna och jag mår skit.

Därför ska jag nu ta en promenad, sitta ensam i bilen och sjunga högt, träffa en person som får mig att skratta, sen åka hem, packa lite och sova
. Jag hatar när mitt förflutna tar överhanden, hatar att jag inte får må bra en allt för lång tid innan mardrömmen gör sig påmind.

Imorgon sätter jag mig på flyget till, förhoppningsvis, varmare breddgrader. Skönt ska det bli, välbehövligt till tusen.

lite saknad





work out

Det märks ganska lätt när man inte har tränat ordentligt på ett bra tag, rättare sagt sen studenten (bortsett från en hel del powerwalks):

1. Gårdagens cykeltur fick mig att må illa och benen värkte av allt trampande. Flåset ska vi inte tala om, det fanns liksom inte där.
2. Det var kämpigt att jogga i 30 minuter imorse.

Min kropp behöver träning, det är ett som är säkert. Lyckligtvis får jag en hel del vardagsmotion i och med jobbet. Man går och går och går, mest hela tiden. Sen kör jag med "det gamla vanliga" - trapporna istället för hissen, cykeln istället för bilen... Kanske blir det någon mer cykeltur hem från Strängnäs också, 33 kilometer är ju inte fyskam!

Nej, nog med träningssnack. Nu ska jag duscha, fixa mig lite och sticka ut i värmen :)

dagarna går...

Jobb igår, jobb idag.
Istället för att sova kvar i Stränkan ännu en natt satte jag mig på cykeln och trampade de 33 kilometrarna hem ikväll. Det var tungt ibland,  betydligt lättare ibland. Svettig och helt slut blev jag. Jag lär göra det igen, men då med mer vatten i flaskan och någonting som gör sadeln lite mjukare (min rumpa är DÖD). Cykla är ack så underskattat. Att se solnedgången, med ljumma vindar fläktandes i ansiktet är livskvalité för mig.

Imorgon är jag ledig. Det blir förmodligen vilsta med mina kära mammor (haha) plus barn. Hjärtevän ska träffas och en fika på kvällen är inplanerad.

RSS 2.0