My precious


Impulsivt spontant

Sandra drog med mig och Ida på ett impulsivt spontanbesök till Tuna Park. Perfekt break i pluggandet. Jag hade inte planerat att shoppa något, men tji fick jag. En senapsgul tunika, inflyttningspresenter, födelsedagspresent, två par leggins, ett linne och ett par skor (love them!) kom jag hem med. Ojsan hoppsan - "hon som skulle hålla i pengarna", hehe. Har ni tur lägger jag kanske upp bilder på mina fynd senare ;)

Nu har vi myst framför idol med latte, mörk choklad och frukt :) Nu blir det mer tv, lite plugg och sen välbehövlig sömn!


Snabb uppdatering

Jag får verkligen inte in allt i huvudet. Blä för muntliga examinationer. Blä blä blä.
Snart ska jag fylla på magen med lite middag, sen blir det ännu mera EUskit, resten av denna dag kommer det vara min sysselsättning. Jippe! inte. Imorgon 14.30 kan jag andas ut. Antingen (och förmodligen) har det gått åt helvete, eller så presterade jag hyfsat.

Jag känner att ångesten lurar runt hörnet. Jag försöker vara så mentalt förberedd som är möjligt. Jag vill inte detta. Tack alla ni som försöker förstå. Tack, ni är guld!


I skolan

En extremt lång lunchrast tänker jag fördriva med lite EUplugg, läsning av bloggar och matte c. Sounds good, huh?
Idag hälsade jag och Maria på varandra, haha. Bloggvärlden är allt liten :)

Godmorgon

Andra avenyn och yoghurt fick starta min tidiga morgon!

Idag står detta på schemat:
  • Skola 08.30 - 14.00
  • EUplugg
  • Mys med systrar och pappa
  • Ännu mer plugg...
Ha en bra dag!

Rädsla

Morgonen var hemsk. Minus 5 kilo och nu blir det dryga två veckor utan någon som helst träning (förutom ett ridpass). Jag är otroligt rädd. Rädd för ångesten, som jag vet kommer dyka upp (betydligt mer än bara en gång). Rädd för att inte kunna kontrollera. Jag är rädd för rädslan som jag vet kommer uppenbara sig. Som jag längtar tills den 16 oktober. Fan för mitt liv.

Förövrigt flyter livet på. Jag har koll på skolan (förutom projektet som står kind of still just nu), dock innebär den enormt mycket stress och är energikrävande.
Idag fick jag träffa syster, bror, svägerska och brorson. Jag var nära tårarna, för att jag kände glädje. För ni är glädje för mig, jag skulle vilja ge er så mycket mer. Tack för att ni finns!

Jag har svårt att visa ansiktsuttryck, det hör tydligen till min sjukdom.

Grattis

Idag blir världens bästa Christoffer 20 år (:


Gonatt

Andra Avenyn vägrar att fungera på denna dator :( Istället får det bli lite EUplugg, innan jag ska nanna kudden.
Gonatt alla!

Tankar

Allt för ofta klagar jag på det liv jag lever. Jag smutskastar mig själv med alla nedvärderande tankar som finns inuti mitt huvud. Jag är ful, fet, dumihuvudet and you name it. Jag mår sämst av alla, ingen kan påstå att de mår värre. Egoistisk är vad jag är, det är inget jag sticker under stolen.
Jag har alltid varit den som vill se stark ut, har aldrig haft lätt för att visa mig svag inför andra. Jag gråter nästan aldrig bland folk, endast i min ensamhet när andra anar det som minst. Utåt sett tror jag många avundas mitt liv och hur jag lever det. Jag är studiemotiverad (eller överambitios, välj själv), äter "rätt", tränar mycket och är till på köpet modell. Men förutom modelljobbet så mår jag ärligt talat väldigt dåligt över hur jag lever mitt liv. Jag kan inte bli nöjd om jag får lägre än mvg på inlämningar, examinationer och prov. Jag äter verkligen inte rätt, i dess sanna bemärkelse. Min kropp får inte i sig den näring den behöver, men jag envisas med att inbilla mig själv att jag gör rätt, vilket resulterar i förkylning på förkylning. Ja, jag tränar, men jag gör det för att mildra den ångest som flåsar mig i nacken var och varannan dag.
Jag blir glad när någon påstår att jag har blivit smalare, jag blev stolt när min lärare sa att jag var mager. Jag vet, det låter sjukt. Men jag vägrar blunda för den verklighet jag lever i. Jag vill må bra, och tänker sträva efter att en dag, bli stolt över mig själv.

Ska detta vara jag?


Suck

  • Svenskauppgift (Holland)
  • Engelskauppgift (Holland)
  • Religionsuppgift (Holland)
  • Samhällskunskapsexamination (EU)
  • Samhällskunskapsfördjupning (EU)
  • Matteprov
  • Projektarbete
Man känner att man går i skolan (men jag tänker inte klaga)

Jag orkar inte mer

Det känns som att livet är emot mig.


Det var då, som nu, till sist, för alltid

Jag vet att du gav mig all din kärlek
Utan krav på en motprestation
Åh, som jag önskar jag var värd dig
Att jag kunde ge dig nånting lika stort

Som jag saknar dig


Tankar

Tjatet har börjat igen. Vikt hit, vikt dit. "Du har blivit smalare amelie". Och sen när behöver det göra att det tar hus i helvete?
Jajjamänsan, imorgon är det dags för kontrollvägning igen (i endast underkläder, åt helvete med det).
Hur jävla lätt är det att ätaätaäta, med en mage som värker och en matlust som knappast existerar?

Jag vill inte bli kontrollerad vareviga sekund, låt mig bara leva mitt liv. Man kan visa att man bryr sig på många andra sätt, men för dig är nog ditt sätt det enda är jag rädd.

Sjukling


Sådärja

Ser ni något nytt?

Godmorning sunshines

Jag sov helt okej inatt, dock gör magen nästintill lika ont idag som den gjorde igår. Nu har jag i alla fall fått i mig lite yoghurt med äpplen och russin i. Förbannade mage!

Dagen kommer bestå av slappande under mitt täcke, tillsammans med min kudde, framför tv:n och datorn, med plugg. Låter, för mig, som en riktigt tråkig söndag. Men vad gör man inte för att bli frisk?

Min dag

Sådärja, då var alla blogginlägg (som jag missat under min vistelse i Holland) lästa! Vilken jäkla tur att jag har mitt bloggkoll, thank god!
Just nu rinner näsan, huvudet värker och det känns som att någon hugger mig med knivar i magen. Min dag har bestått av (förutom "modellandet" i sporthallen);

3 bananer
1 varma koppen
lite yoghurt
några timmars sovande
vicks blue
värmekudde
religionsplugg

Nu ska jag skriva klart min religion, sen äta lite frukt och sova.


Jag = Anne Frank ?


Jag, modell? Va?


  

Att modella lite på dagens hiphop-danstävling i sporthallen idag var kul! Jag och Emelie delade ut lite flyers och fnittrade åt alla som kollade på oss med förskräckta blickar, haha.
Tyvärr fick jag kila hemåt tidigare än planerat. Jag är riktigt sjuk. Magen krampar något otroligt, huvudet spränger och näsan rinner. Blä och usch på detta, nu ska jag slappa mig igenom resten av helgen. Skaskaska bli frisk!

Holland

Innan vi skulle gå på planet i måndags kallsvettades jag. Fysatiken vad nervös jag var, men flygresan gick (över förväntan) riktigt bra.
Jag har haft det trevligt i Holland. Det har blivit många mil promenader hit och dit, knark vart än man såg, världens godaste philadelphiaost och jäkligt många cyklister.
Att dela med en massa människor gav mig en förkylning och jag hatar det.
Hela veckan har jag längtat hem och äntligen är jag hemma. Det var en otroligt skön känsla att kliva av planet på arlanda om vi säger så.
Jag var en av de få, i klassen, som inte drack en enda droppe alkohol under resans gång. Jo tjena, skolans "drogpolicy" följdes till punkt och pricka. No way. Jag är förbannad över det, riktigt jäkla förbannad.

Nu ska jag läsa igenom alla 396 blogginlägg som jag har missat, sen sova. För imorgon är det jag som är StudioLejons ansikte utåt :)


Holland/Sverige dag 5


Holland dag 4


Holland dag 3


Holland dag 2


Sverige/Holland dag 1


Nu drar jag!

Jag sov riktigt bra, förvånande men skönt!
Kan meddela att jag (ja, ni hörde rätt jag - Amelie Karin Maria Pettersson, världens matälskare) har skitsvårt att få i mig frukost just nu. Jag är inte det minsta hungrig, men försöker få i mig lite knäckebröd med avocado och yoghurt.
Om 1 timme och 10 minuter börjar jag färden mot stockholm och Arlanda, sen blir det luftfärd till Amsterdam. Gah, jag är så sjukt nervös. Ni fattar nog inte. Wish me luck typ.

Hittar jag ingen dator nere i Holland så hörs vi på fredagkväll. Tills dess, ha det bäst!

Det är nära nu

Resfeber.nu

Det var sjukt kul att se Andra Avenyn, riktigt jäkla skönt.
Det var mindre skönt att cykla hem i kylan. Brrr

Jag är riktigt trött nu, håller tummarna för att jag sover gott inatt. 04.30 kommer mobilalarmet ringa, då ska jag försöka få i mig en rejäl frukost, kolla igenom packningen, fixa mig lite, gå över till mamma för att hämta hudlotion (visste att det var något jag hade glömt!), sen traska till skolan.

Om jag inte hinner blogga imorgon bitti så hörs vi antingen när jag kommer hem eller under veckan (om jag får tag på en dator uppkopplad till nätet).

Ta hand om er alla!

Du sprider värme i mitt hjärta


Utmaning

Annelivännen har utmanat mig, so here we go!

Först reglerna: Välj ut 4 personer som du vill ska svara, och utmana dem sedan i deras bloggar. Be dem läsa din, och låt personen som har utmanat dig veta när du svarat på utmaningen.

1. Vilken mat äter du ofta?
Vet inte om man kan kalla det mat, men bär, keso, yoghurt, solrosfrön och linfrön är en klar favorit. Sen är ju favoritmaten pappas underbart goda linssoppa!

2. När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till att duka av?

Försöker vara så pass hjälpsam som det är möjligt

3. Var sitter du helst när du bloggar?
I mitt rum, eller liggandes framför den bärbara.

4. Köper du ofta triss?
Nepp!

5. Vilken land eller stad har varit din bästa semester?
Alla semestrar på Åland tar nog priset.

6. Vilken tv-kanal tittar du mest på?
Tittar inte mycket alls på tv. Men får väl säga 3;an.

7. Vilket är ditt favoritvin?
Har inget speciellt, men Aussie funkar för mig (även om alla andra hatar det).

Jag utmanar Krokofant (of course), Pethra, Milla och Sandra+Johan

Full rulle

Tog som sagt tåget mot Strängnäs vid lunchtid. För det första hittade jag inte till kyrkan (jag erkänner, jag har sämst lokalsinne när det gäller andra städer än mitt älskade E-tuna) och för det andra tog det omkring 30 minuter för mig att hitta min styrelse (efter att jag äntligen hittat till kyrkan). Jag fann dom i en liten röd stuga invid den stooora kyrkan, haha. Efter en timmes diskuterande och diverse beslutsfattande åt vi lunch i form av linsgryta (helt okej, men inget slår pappas linssoppa!). Mötet blev avklarat betydligt tidigare än vad vi planerat, så jag traskade lite i gamla stan och insåg då att Strängnäs är en riktigt mysig plats, (I like) och sedan vidare till farmor. Det blev minst sagt en snabbvisit, men jag hann med både kaffe och lite prat (fick även med mig ett par skor hem, tack farmor!).
Jag trodde att jag hade god marginal att hinna med tåget hem, men icke sa nicke. Jag kutade (det kändes som det snabbaste jag någonsin sprungit ungefär) och hann precis med tåget hem. Tack som fan för att jag har rätt så god kondition, för jag slapp sitta och flåsa i det fullproppade tåget på vägen hem.

Det blev full rulle i Strängnäs, minst sagt!

Nu är det 3 timmar och 20 minuter kvar, sen smäller det. Jag är laddad till tusen!
Tills dess ska jag packa det allra sista, raka benen och äta middag. Jag bloggar mer ikväll!

Fullspäckad söndag

Det blir en fullspäckad söndag, vilket jag tror bara är positivt (då jag kanske kan mildra resfebern en aning). Om ungefär en timme ska jag bege mig till stationen och därifrån åka till Strängnäs för ett styrelsemöte. Jag kommer tillbaka till stan runt kl 16, då blir det packa det sista sen kila till Bea. Säsongsstart av Andra Avenyn står på menyn, jippie!

Gaddäm vad jag är nervös inför imorgon!

Bilder


Sweetiepie

På promenad

Lilla Filippa (eller Bippa kanske?)

Morgonbus

Småtossingar

"Klappa händerna när du är riktigt glad". Faster smälter!

Gonatt

Det blev en riktigt trevlig kväll. Jag, Anneli, Filippa och Axel tog en liten promenad. Sen blev det fruktsallad, choklad, tv, lite skitsnack och mys. Efter lite äpplegröt och tårar somnade älsklingsAxel. Nu sitter jag och snackar lite smått med festprissarna. Jag är trött, snart blir det natti!

Andningspaus

Det blev svettigt, visst Pethra? ;) Vi värmde upp, körde styrka för (nästan) hela kroppen, lite kondition och därefter stretching.
Jag stressade hem, slängde i mig lite lunch för att sedan övningsköra ut till Närsjö gård. Jag ska förmodligen bli medryttare på en söt liten islandshäst vid namn Kyndill :)

Nu har jag en liten andningspaus, framför datorn. Men snart ska jag cykla ner till stan, köpa lite sushi och bege mig till M och P. Ikväll blir det barnpassning, och socialisering med Anneli och Filippa. Kameran ska med, så lite bilder blir det nog imorgon!

Sådärja

Nu har jag fixat och trixat lite. Är inte riktigt nöjd än, mer ska ändras!
Snart ska jag cykla ner till friskis, för jag och Pethra ska svettas :)

Don't hate me

Jag vet att jag krånglar, vet att ni blir irriterade.
Men nu är jag tillbaka, finally! För visst måste man prova olika, för att inse vad som faktiskt är bäst, och passar en bäst i smaken?

RSS 2.0