29 februari



Jag kan inte smälta att det är ett liv inuti mig.
Det är en liten liten människa som gör så att ryggen smärtar och att jag måste springa på toa stup i kvarten. En liten bit av mig och en liten bit av Mattias som får mina revben att ibland ömma så att jag blir galen. Jag kan inte riktigt förstå att det är ett underverk som får magen att studsa åt alla möjliga håll.

Jag kan inte riktigt smälta att vi detta år kommer bli föräldrar. Åt lilla livet inuti.


28 februari

Vecka 31 och endast 70 dagar kvar tills underverket beräknas komma!


24 februari

Har hamnat i soffan efter en dag på jobbet och en fika på stan, med en fin vän som dagen till ära var barnvakt åt en liten en. Min längtan efter knodden blev inte direkt mindre efter lite gos med ungen om jag säger så..
Hann även shoppa lite fina bebisgrejer. Det är verkligen farligt att gå ner på stan, allt lockar ju.

Nu ska jag skjutsa iväg sambon och samtidigt köpa mat. Därefter tänker jag ligga i soffan resten av kvällen. Njuta av buffarna i magen och av ensamheten. Och av nya avsnittet av Greys anatomy.
Ibland kan det vara skönt faktiskt.

4 år idag.



Fasters fina älskling, grattis på din dag!


Men säg mig, hur kan man någonsin vara beredd?

Och din lillasyster gör mig glad, med sina väl valda ord. Var du än är, så vet jag att du är stolt över henne.
Jag saknar dig så.

22 februari


Tessa lyckades fånga en lite del av min utbuktning på bild i lördags. Än så länge är inte magen i vägen alls, utan faktiskt rätt så behändig.

Har en ledig tisdag och har fördrivit morgonen med att starta några tvättmaskiner, ätit frukost och pysslat om sambon, som ligger i sängen och är sjuk. Tänk vad karlar är roliga. Skär dom sig i fingret så att blodet sprutar så skrattar dom bara åt det, men så fort de åker på feber och blir sängliggandes så kan dom inte bli mer emliga.

Så nu ska jag åka ner på stan, sticka in på gymmet en sväng och därefter köpa blåbärssoppa och resorb till sjuklingen. Han är verkligen sötast i världen just nu.

Och just det! Går in i vecka 30 idag, vilket betyder att om runt 10 veckor så blir vi nog föräldrar. Tiden går så fort. Jag längtar ihjäl mig, men är samtidigt så rädd inför allt som komma skall. Men allra mest längtar jag!

19 februari


Igår bjöds det på tacos- och melodifestivalsmys hemma hos Sara!

Söndags återigen och jag ser tillbaka på en vecka med jobb, en natts magsjuka/graviditetshulkningar (?), en mysig alla-hjärtans-kväll på bio med sambon, promenader, kvalitetstid med fina vänner och hela 4 pass på gymmet! En jäkligt bra vecka helt enkelt och nu laddar jag inför nästkommande. Några arbetspass ska rivas av, gymmet ska besökas, på tisdag går jag in i vecka 30 (say what?!) och så fyller världens bästa Axel 4 år!

17 februari

Fredag igen och det är ett jäkla liv på knodden i magen. Det har varit full rulle sen jag vaknade. Tror att det är en fredagspigg liten varelse som lever rövare där inne.
Jag är ledig och har tänkt sticka ut på en promenad i solen om ett tag. I eftermiddag blir det kanske en sväng till gymmet innan sambon kommer hem och fredagsmyser!

13 februari

Efter några timmar på jobbet stack jag ner till gymmet och fick upp pulsen en aning. Fick även dagens finaste komplimang av en för mig, helt okänd kvinna. Ibland lyckas människor bara träffa helt rätt. Mina mungipor slutade väl vid öronen och jag kände mig starkast i världen ungefär.

Nu sitter jag i soffan och äter lussebullar. Längtar efter sambon som är på jobbet och ser fram emot en lugn och skön måndagskväll.

Och världens bästa Axel är krasslig så det blir inget av att ses idag. Men på torsdag hoppas jag att han är kry, så jag kan få kramas!

Hormonstormar.




Kunde inte stoppa tårarna nyss. Världens bästa sambo höll om mig när jag grät som ett litet barn. Alla känslor på en och samma gång så att säga. Livet inuti gör det inte lätt. Och mitt i allt hulkande och snyftande så kom jag på hur förbannat jävla mycket jag saknar min brorson. Världens bästa Axel, som betyder så otroligt mycket för mig. Så nu hoppas jag det blir måndag kväll och jag kan ta igen förlorad tid.

Trygghet, kärlek.



Jag börjar gråta när jag tänker på hur lycklig du gör mig.
När du lägger händerna på magen och livet inuti gör sig tillkänna. När jag ser din glädje inför vår framtid. Vi blir en familj snart. Du, jag och knodden i magen.
Tack för att du vill vara min andra hälft. Utan dig vore jag ingenting.

'cause if your love was all I had,
in this life
Well that would be enough
Until the end of time.

11 februari



Dricker te, lyssnar på Melissa Horn och bockar av grejer på "att-köpa-innan-bebis-kommer-listan". Har under hela graviditeten påstått att vi inte har så mycket till underverket. Men jo, det har vi. Men hur kan man låta bli? Jag skulle aldrig komma på tanken att köpa någonting åt mig själv, men bebisgrejer. Man smälter ju. Allt är fint, även när det är fult. För allt är ju så litet. Gulligt.
Jag vet ju hur mycket vi kommer att få. Och jag vet ju att det finns plagg vi inte ens kommer hinna sätta på knodden, innan de är för små i storleken.

Så nu måste jag lugna ner min köplust. Men REAskyltarna lockar ju sådant. Och på tradera kan man ju fynda hur mycket som helst. Och..


10 februari

Imorse vaknade jag av en livlig krabat inuti. Morgonmyste i sängen med sambon och åt sen frukost. Nu har jag precis ätit lunch efter ett rygg- och bicepspass på gymmet. Ska vila några sekunder, sen gå till sjukhuset och lyssna på världens finaste hjärtslag.
Ikväll står det fredagsmys på planeringen. Lövbiff, goda vänner och något bra på tvn är tanken!

6 februari

Måndag och ny vecka. Går in i vecka 28 imorgon och på onsdag är det exakt 3 månader tills underverket, förhoppningsvis, ska göra entré. 3 månader. Det är ju ingenting. De senaste dagarna har aktiviteten i magen tilltagit mer och mer. När jag ser hur hela magen rör sig så kan jag inte göra annat än att le. Det är ett liv där inuti. Vårt barn.

Lägenheten.

Tänkte slänga upp lite bilder på lägenheten, främst för systers skull. Men också för de som inte pallrat sig hit än, känn dig träffad Tessa, haha!

Vardagsrummet:





Sovrummet:





Köket:





Sen har vi också en väldigt vanlig hall, två klädkammare och en toa (som vi ska få omgjord, till vår stora glädje!). Krabaten i magen, som just nu gör illa mina stackars revben, ska också få ett rum. Det är dock alldeles för stökigt för att visa upp.


5 februari

Vaknade upp ensam i sängen imorse, startade första maskinerna med tvätt och började må konstigt. Illamående och kallsvettningar. Fick panik och började tänka på vinterkräksjukan och hur mycket jag hatar att ligga hemma och må skit. Fick i mig ytterst lite frukost och massa vatten, sen var allt som bortblåst. Så förmodligen mådde jag bara illa på grund av livet inuti. Slipper gärna den sortens illamående också, men föredrar det alla gånger framför någon jäkla influensa.

Så förutom att jag har mått dåligt så har jag också mått, och mår, hur bra som helst vilket resulterat i en ren och fin lägenhet, många maskiner tvätt och en sockerkaka. Om ett tag kommer familjen Åberg/Karlsson över på fika!

RSS 2.0