Nöt- och chokladkaka

* 200 g torkade fikon
* 50 g torkade aprikoser
* 200 g hasselnötter
* skalet av en apelsin
* 100 g mörk choklad

1. Skär av "skaftet" på fikonen.
2. Rosta nötterna några minuter i en 220 grader varm ugn.
3. Mixa den torkade frukten till en grov smet.
4. Mixa sedan ner de varma nötterna, tills det fortfarande är som en smet.
5. Bryt ner chokladen, och häll ner riven apelsinskal. Mixa.
6. Tryck ut smeten i en form och låt stå i kylen några timmar.
7. Tryck ut hjärtan med en pepparkaksform och servera med glass och frukt.

Jag provsmakade lite av smeten. Mumma säger jag bara!

Hittade receptet hos http://mymica.blogg.se/iheartgreen/

Vill du kommentera?
Postat av: Tessa.

Åh, så sugen man blir!!

2009-01-08 @ 16:18:33
URL: http://mariathereselarsson.blogspot.com

Här kan du kommentera:

namn
Remember me?

mejladress (visas inte för någon)

blogg?

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0